caes
Curs

La comèdia humana (Escenes còmiques per a persones tristes)

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Professor: Joan Yago ,
Dates
Del 08/10/2018 al 10/12/2018
Horaris
Dilluns de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Si “allò personal és polític”, com podem saber què ens fa infeliços? El personatge és incapaç d’estimar perquè odia la seva feina o odia la seva feina perquè és incapaç d’estimar? Per mi escriure teatre és un intent incessant de respondre la gran pregunta: Què ens passa?

En aquest curs treballarem al voltant de temes universals com la insatisfacció, el desig, el compromís o la mort i els analitzarem des d’un punt de vista contemporani per estudiar el seu potencial còmic. L’objectiu és crear càpsules teatrals de curta o mitja durada on comèdia, vida quotidiana i pensament trobin un espai únic de coexistència.

Els participants podran treballar sobre les seves pròpies propostes i idees prèvies, fins i tot sobre textos que ja han començat a escriure. També se’ls proposaran exercicis per crear escenes i situacions del no-res. Escriurem tant a classe com a l’aula, en solitari i també en exercicis col·lectius.

No es necessita experiència prèvia. Només cal tenir ganes d’escriure i estar disposat a aprofundir en la comèdia amb totes els seves conseqüències.

Aquest autor forma part de:

Joan Yago

És llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. És autor d’obres com Entrevistes breus amb dones excepcionals, Fairfly (Premi de la Crítica a millor espectacle de petit format 2017. Premis Butaca al millor text i al millor espectacle de petit format 2017), You say tomato (Premi de la crítica Serra d’Or a Millor text Teatral 2016), Un Lloc Comú (Bromera Edicions – Premi Ciutat d’Alzira 2014), Bluf (Premi Quim Masó 2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), Aneboda-The Show (2014), La Nau dels Bojos (Premi Adrià Gual 2012), L’Editto Bulgaro (2012), Martingala, No sóc Dean Moriarty o Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Premi del públic i Premi del jurat a Fira Escènia 2010). És membre fundador de la companyia La Calòrica.

A la Sala Beckett, d’aquest autor, s’hi ha pogut veure Bluf (2015).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar