CA ES EN
Curs

Curs d’escriptura condicionada en 24 hores (discontínues)

Curs avançat de dramatúrgia
Professor: Màrius Serra ,
Dates
Del 18/10/2017 al 20/12/2017
Horaris
Dimecres, de 17h a 20h
Preu
240€
Més informació

Durada total: 24h (8 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Es tracta de posar set mecanismes de la tradició ludolingüística al servei de l’escriptura teatral i combinar-los tots en una última sessió.

En cada sessió utilitzarem la primera mitja hora per familiaritzar-nos amb el mecanisme mitjançant lectures d’exemples i el practicarem col·lectivament durant una hora amb un joc especialment dissenyat per a l’ocasió.

La segona part de la sessió constarà de dues fases. En la primera hora escriurem, per parelles, una microescena que compleixi la condició verbal de l’artifici treballat, i durant l’última mitja hora en farem una lectura per posar-les en comú.

La vuitena sessió consistirà en una mena de repassada dels set mecanismes aplicats a un objectiu diferent: la creació d’un personatge que cada assistent s’endurà del curs com qui fa un amic.

Mecanismes

Els set mecanismes treballats seran

  1. Combinació (anagrames i contrapets)
  2. Resta (lipogrames i alfabets reduïts)
  3. Multiplicació (tautogrames i embarbussaments)
  4. Reiteració (ecos i isomorfismes com el monosil·labisme)
  5. Substitució (paronomàsies i piquiponades)
  6. Criptogràfics (xarades i aritmogrames)
  7. Transformació (mots al 7 i calembours)
Màrius Serra

(Barcelona, 1963)

Màrius Serra és escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. La seva obra literària, guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi, comprèn novel·les com Mon oncle (1994), Farsa (2006), De com s’escriu una novel·la (2004) o Plans de futur (2012), relats com La vida normal (1998), assajos com Verbàlia (2000) i llibres tan personals com Quiet (2008), en el qual retrata la vida al costat del seu fill discapacitat. Acaba de publicar la seva última novel·la: Res no és perfecte a Hawaii (2016). Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà, l’alemany i l’anglès. Ha traduït al català obres narratives i teatrals d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Jayne Anne Philips, Matthew Kneale, Joe Brainard, Steven Berkoff o Tom Stoppard. Va rebre el XVI Premi de la Crítica Teatral de Barcelona 2006-2007 per la seva traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col·labora a La Vanguardia, TV3 i Catalunya Ràdio.

Més informació a: www.mariusserra.net.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Dramaturgias basura o cómo hacer una ‘obra’ de cualquier cosa
Curs avançat de dramatúrgia
Del 16/10/2017 al 20/10/2017
Curs
Escriure teatre
Curs d'iniciació anual
Del 09/10/2017 al 14/05/2018
Curs
(El plaer de) la primera rèplica
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 10/10/2017 al 12/12/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar