CA ES EN
Curs

Curs de dramatúrgia sobre el fet social

Curs per a professionals de les arts escèniques i treballadors de l'àmbit social i cultural
Professor: Antonio Morcillo ,
Dates
Del 19/04/2018 al 21/06/2018
Horaris
Dijous, de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català i castellà
Més informació

Total hores: 30h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Proposem un taller de naturalesa eclèctica on utilitzar les eines de l’escriptura creativa, l’anàlisi dramatúrgica i la improvisació escènica per abordar qüestions político-socials que ens afecten com a artistes i com a persones.

A partir d’una primera proposta de l’alumne/a, iniciarem una mena d’investigació controvertida de la història, de les seves incoherències o problemes, de les seves possibilitats narratives i dels seus personatges en relació a qüestions com la dosificació de la informació, la posició ideològica de l’autor en l’obra, l’ús polític d’elements quotidians en la situació dramàtica o el pamfletisme.

En una segona fase començarem un procés de posada en escena d’aquests textos amb la col·laboració d’estudiants d’interpretació del Timbal. Aquest procés de creació serà dirigit en tot moment per l’alumne (amb la guia del professor) i tindrà el doble objectiu de completar els textos dramàtics amb les aportacions actorals i articular la seva estètica de cara a l’exhibició.

Aquest curs va dirigit a professionals de les arts escèniques (dramaturgs, actors, directors, ballarins, etc.), integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultural, a educadors i treballadors socials i, en definitiva, a totes les persones interessades i compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.

Antonio Morcillo

Director i dramaturg format a l’Institut del Teatre de Barcelona. Màster en Arts i Ciències de l’Espectacle per la Universitat del País Basc. És docent de direcció escènica a l’ESAD de Galícia, professor associat a l’ESAD Illes Balears i professor d’escriptura creativa a la UNED.

Entre els seus texts destaquen Bangkok (Premi SGAE de teatre 2013 i estrenat al Festival Grec i CDN, 2015), En experimentos con ratas (Premi SGAE de teatre 2007), Despedida II (Premi SGAE de teatre 2001), Los carniceros (Premi Marqués de Bradomín 1998), Dies Meravellosos (Festival Internacional Teatre Sitges 2006/Teatre Tantarantana) i Cavallitus (Festival Internacional Teatre Sitges 2001).

Amb l’Associació Catalana perpetuummobile va participar en l’organització de les tres edicions del Festival de Dramatúrgia sobre la Crisi PIIGS (http://piigs.perpetuum.cat/) dins del Festival Grec/La Nau Ivanow-Fàbrica de Creació.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Més enllà del diàleg
Taller avançat de dramatúrgia
Del 02/05/2018 al 05/05/2018
Curs
Cinc textos (o més) per comprendre el drama contemporani dels últims cinc anys
Curs avançat d’escriptura teatral (però també d'anàlisi i pensament)
Del 24/04/2018 al 12/06/2018
Curs
Iniciació a la creació en l’univers del teatre d’objectes
Taller d’iniciació obert a qualsevol persona interessada en el teatre d’objectes
Del 04/04/2018 al 07/04/2018
Curs
Tot depèn del punt de vista
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 09/04/2018 al 25/06/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar