Curs

De l’actor al personatge

Curs d'interpretació
Professor: Ramon  Fontserè ,
Dates
Del 06/07/2017 al 08/07/2017
Dies
De dijous a dissabte
Horaris
De 10h a 13h
Preu
200€
Més informació

Total hores: 9h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Ramon Fontserè, actor i director d’Els Joglars i un dels protagonistes de la sèrie Nit i dia, és un dels actors més aclamats d’aquest país.

Les hores d’aquest curs serviran per treballar, d’una manera senzilla, i espero que divertida, tres temes i objectius: la creació d’un personatge personal i intransferible a través del mateix actor o actriu; l’observació de personatges reals per després poder jugar i fer servir com a font d’inspiració en la creació teatral, i, per últim, el traspàs dels impulsos d’aquests personatges observats al cos de l’actor o actriu. També treballarem com aprofitar els impulsos musicals per reforçar una acció teatral. Com seguint aquest joc, es poden aconseguir, en un espai escènic gairebé buit, ambients i clímax diferents.

El curs s’impartirà en català.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2017 Festival de Barcelona.

Ramon  Fontserè

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Fou membre de la companyia de teatre La Gàbia de Vic com actor i ajudant de direcció.

Des de 1983 forma part d’Els Joglars, amb els quals ha realitzat representacions de les obres d’Albert Boadella en teatres d’Europa, Amèrica Llatina i Estats Units. Des del desembre de 2012 n’és el director, substituint Albert Boadella en el càrrec.

Com a actor de la companyia ha interpretat els protagonistes d’Ubú president (1995), La increïble història del Dr. Floit & Mr. Pla (1997) i Daaalí (1999). Els últims espectacles de la companyia són El Nacional (2011), El coloquio de los perros (2013) i VIP (2014).

També ha participat en nombroses pel·lícules, com ara Soldados de Salamina de David Trueba (2002), ¡Buen viaje, Excelencia! d’Albert Boadella (2003), Tres dies amb la família de Mar Coll (2008), Insensibles de Juan Carlos Medina (2012) o Vivir es fácil con los ojos cerrados de David Trueba (2013).

Actualment és un dels protagonistes de la sèrie de TV3 Nit i dia.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar