Curs

Del subconscient a la pàgina

Curs avançat d’escriptura dramàtica
Professora: Yeşim Özsoy ,
Dates
Del 10/07/2017 al 12/07/2017
Dies
De dilluns a dimecres
Horaris
De 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h
Preu
210€ (dinar inclòs)
Més informació

Total hores: 18h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Yeşim Özsoy, autora d’Històries d’Istanbul, que s’estrenarà aquest Grec, és la dramaturga turca més destacada del moment.

El subconscient és una part important del procés d’escriptura. En aquest taller viatjarem des de l’inconscient fins al full de paper. Mitjançant una combinació d’exercicis de meditació, conscienciació i actuació, hi aprofundirem per obtenir la primera idea d’una obra i fins i tot començarem a redactar el nostre primer esborrany.

Cada dia escriurem una part de l’obra: el primer dia, ens centrarem en el nostre monòleg intern; el segon, crearem un diàleg entre dos personatges que provinguin de les nostres emocions més conflictives, i el tercer, combinarem tots aquests elements per transformar-los en la base per a una peça teatral.

Aquest curs s’impartirà en anglès. Hi haurà traductor però, de cara a ser-hi acceptat, es valorarà el coneixement de la llengua anglesa. En tot cas, l’escriptura sempre es podrà fer en la llengua materna dels participants.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2017 Festival de Barcelona.

Yeşim Özsoy

És escriptora, directora i fundadora de GalataPerform, un espai de producció i actuació per a noves obres de teatre. A més, és la creadora de New Text New Theater Project, l’objectiu del qual és desenvolupar la dramatúrgia a Turquia. Paral·lelament als seus estudis de Sociologia a la Universitat de Bogazici (Turquia), va entrar a l’acadèmia de teatre Studio Players Acting School. Més tard es va traslladar als Estats Units, on va rebre classes al Sarah Lawrence College, la Universitat de Columbia a Nova York i va obtenir un màster en Arts Escèniques per la Universitat Northwestern. En tornar a Istanbul, va fundar la companyia de teatre VeDST i GalataPerform, amb la qual ha creat i produït una gran quantitat de peces teatrals.

Les seves obres s’han representat en festivals nacionals i internacionals i s’han traduït a l’anglès, francès, alemany, rus i italià. A més, ha rebut múltiples nominacions i premis pel seu treball com a dramaturga i directora.

El 2010 va rebre la invitació del Wiesbaden Staatstheater per escriure i dirigir una obra titulada Turkiye-Almanya 0-0 (Turquia-Alemanya 0-0).

Les seves obres més recents inclouen İstanbul Testimonials, una peça col·laborativa escrita entre 4 joves dramaturgs del New Text New Theater Project que tracta sobre les protestes del Parc Gezi a Istanbul i que està inspirada en les experiències personals dels autors. L’obra barreja narrativa, ficció i realitat i va ser presentada per la innovadora companyia teatral russa Teatr.doc en una lectura dramatitzada.

En el seu projecte Love & Fascism, estrenat al Festival Internacional de Teatre d’Istanbul, va tornar de nou a treballar amb els seus textos i els de 3 dramaturgs més provinents de Romania (Gianina Carbunariu), Escòcia (Linda McLean) i Catalunya (Helena Tornero).

La seva última obra, Old Child, coproduïda pel Festival de Teatre d’Istanbul, entrellaça ficció i realitat per narrar les històries reals de quatre nens que van morir víctimes de la guerra i el terror a l’Orient Mitjà.

Özsoy és autora de Limping Tales from Istanbul, que s’estrenarà al Festival Grec de Barcelona aquest 2017.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Conversa, diàleg, digressions i màquina de conversa: al voltant de la paraula
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 06/07/2017 al 08/07/2017
Cada moment de la vida quotidiana és polític
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 13/07/2017 al 15/07/2017
La paraula com a plataforma d’acció
Curs d’interpretació
Del 11/07/2017 al 15/07/2017
La faula política
Curs avançat d'escriptura dramàtica
Del 11/07/2017 al 15/07/2017