CA ES
Curs

Del caos a l’escena

Un taller per a actors i actrius, directores i directors i extensible a autors i autores
Professor: Manel Dueso ,
Dates
Del 25/02/2019 al 02/03/2019
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 15h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (6 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Durant aquest taller es tractaran els següents temes:

1. La matèria de l’actor/actriu

Endinsar-se en l’univers actoral. Maneres de relacionar-se, d’aproximació, d’intercanvi. La metàfora i la comparació com a eines fonamentals. La pròpia experiència com a ressort de comunicació.

2. Estimulació de l’imaginari

Aprendre a fugir d’allò que és previsible. Treballar la immediatesa, l’impuls, la sorpresa. Tornar allò estrany en proper i propi. Recerca de matisos i comportaments que poden modificar l’escena, l’intèrpret, la història.

3. Anàlisi de text des de la direcció actoral i l’autoria

Exercicis destinats a aprendre a llegir fora de la literatura. Llegir arran de la situació i el trajecte dels personatges. L’emoció com a vehicle imprescindible per entendre l’acció, la veritat teatral, la poètica.

4. Treball amb escenes concretes

Un cop escollides unes escenes, començarem a treballar-les amb tota la feina feta amb anterioritat. Mai buscant un resultat a priori que esdevindria de la lectura més literària. Què amaguen les paraules, quines accions se’n deriven i de quina naturalesa són? S’ha de descobrir cada moment i entendre’l tant des de la raó com des de l’emoció. Tot és sempre susceptible de ser diferent. Una rèplica rere una altra dibuixarà l’acció i ens descobrirà els personatges. És evident que hi ha un moment en què tot convergeix i es transforma en un treball conjunt. I apareix el teatre.

Manel Dueso

Manel Dueso és llicenciat en interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i ha cursat tallers impartits per C. Gandolfo i Pierre Chabert.

Com a actor, ha treballat en sèries de televisió com Pulsaciones, Nit i dia, Cuéntame, Isabel, Luna, el misterio de Calenda, 39+1, La Riera, El cor de la ciutat i Laberint d’ombres, entre d’altres. També ha actuat en les tv movies Pau, la força d’un silenci, Operación Malaya, La ratjada o 14 de Abril i en les pel·lícules Contratiempo, El bosque, El cuerpo, Mientras duermes, Fumata blanca o Salvador. Ha treballat a les ordres de directors com Manuel Huerga, Oriol Paulo, Jaume Balagueró, Oscar Áibar, M. G. Borda o Mariano Barroso.

En teatre, ha interpretat més de 50 obres d’autors com Shakespeare, Goldoni, De Filippo, Molière, Bernhard, Sanchis Sinisterra, O’Neill, Büchnner, Valle-Inclán, McPherson i Txèkhov i ha treballat a les ordres de Calixto Bieito, Ariel García Valdés, Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Oriol Broggi, Carme Portaceli o Sanchis Sinisterra. Ha dirigit més de 40 obres de Tennessee Williams, Shakespeare, Edward Bond, Conor McPherson, Goldoni, Fassbinder, Genet, Txèkhov, etc.

Ha treballat com a director d’actors en cinema i TV, de la mà de Manel Huerga o Kike Maíllo, per exemple (Salvador, Eva o Operación Malaya, entre altres).

Ha dirigit actrius i actors com Julieta Serrano, Mercè Sampietro, Emma Vilarasau, Blanca Portillo, Àurea Márquez, Montse Germán, Daniel Brühl, Javier Cámara, Tristán Ulloa, Pablo Derqui, Leonardo Sbaraglia, Gonzalo de Castro o Marc Martínez. Ha rebut diferents premis i nominacions com a actor i director.

Com a autor, és deixeble de José Sanchis Sinisterra i cofundador de la Sala Beckett. Ha escrit més de vint obres teatrals, de les quals tretze han estat estrenades en teatres com la Sala Beckett, La Villarroel o la Sala Muntaner. Algunes també s’han estrenat a Madrid, Cuba i Colòmbia. Sara y Simón y Platón ha muerto van rebre el Premi de la Crítica al millor text. També ha estat guionista en diferents produccions de TV3.

Manel Dueso ha estat professor d’interpretació al Col·legi del Teatre, Eòlia i l’Escola de l’Actor (València). També és professor temporal a l’Institut del Teatre d’interpretació i direcció d’actors, i a l’ESCAC de direcció d’actors i guió.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
L’ús i l’abús
Taller d'escriptura dramàtica per a dramaturgs/-gues, intèrprets i directors/-res
Del 04/03/2019 al 08/03/2019
Curs
El afuera como eje de la creación actoral
Taller d’interpretació per a actors i actrius, directors de teatre i cinema, coreògrafs i professors d’interpretació
Del 11/03/2019 al 13/03/2019
Veritat i mentida: Joves, autenticitat i poder
a càrrec de Gemma San Cornelio, Daniel Aranda i Núria Guiu
26/02/2019
Lectura dramatitzada Res no és mentida
YA, YA
de Raúl Moreno
02/04/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar