Curs

D’obra dramàtica a obra dramàtica (el teatre com l’art del present)

Taller avançat de dramatúrgia
Dates
De l'11/07/2022 al 16/07/2022
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 18h (dissabte, només al matí)
Preu
375€ (dinar inclòs)
Idioma
Francès amb traducció consecutiva
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

 

La inscripció al curs inclou una entrada per veure Licaó l’11 de juliol a les 12:30h

Descripció del curs

Dimitris Dimitriadis és una de les veus més importants del teatre contemporani, autor de peces tan emblemàtiques com Moro com a país, estrenada al TNC. L’any 2009, el teatre Odéon de París va consagrar-li tota una temporada com a reconeixement. Les seves obres han estat escenificades per directors com Patrice Chéreau, Yorgos Lanthimos, Giorgio Barberio Corsetti o Michail Marmarinos.

En aquest taller tractarem qüestions relacionades amb la història del teatre així com amb la seva connexió amb cada període. A més a més, tractarem el fenomen de la direcció escènica i les creixents dimensions que està prenent. La direcció entesa com a substitut de la dramatúrgia i, per tant, els efectes que això pot tenir tant per a la mateixa dramatúrgia i la seva cohesió i continuïtat, com per a l’art del teatre en tots els seus vessants. Tots aquests aspectes s’abordaran a través de fragments de cinc de les meves obres, una per dia. Llegir-les i parlar-ne farà sorgir temes relacionats amb l’escriptura i la pràctica. D’altra banda, confio en el paper i l’aportació d’obres escrites pels participants, tant aquelles escrites amb anterioritat com les que crearem plegats durant els dies del taller. Així doncs, mitjançant diverses activitats creatives i el diàleg constructiu, ens farem una idea explícita i clara del que està passant en el teatre actual, els problemes creatius amb què s’enfronta i quin serà el seu futur.

Dimitris Dimitriadis

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2022 Festival de Barcelona.

Dimitris Dimitriadis

Dimitris Dimitriadis (Tessalònica, 1944) és un novel·lista, dramaturg, assagista i traductor grec. Una beca del govern belga li va oferir l’oportunitat d’estudiar teatre i cinema a Brussel·les, a l’Institut National des Arts du Spectacle. Amb 24 anys, va dirigir la seva primera obra a París, al Théâtre de la Commune d’Aubervilliers. Va tornar a Grècia el 1971 i es va dedicar professionalment a la traducció. El 1978, va publicar el seu primer llibre, un assaig crític titulat Moro com a país, reconegut com un dels textos més influents de la literatura europea contemporània. Ha escrit més de 60 obres de teatre que s’han representat a molts teatres d’arreu del món i que han estat traduïdes al francès, castellà, català, àrab, portuguès, alemany, albanès, romanès i italià. El 2003, Antropòdia: Un mil·lenni sense fi va ser escollida Novel·la de l’Any pel Ministeri de Cultura de Grècia. El 2010, Dimitriadis va ser nomenat Autor Europeu Contemporani de l’Any per l’Odéon-Théâtre de l’Europe. El 2011 se li va concedir la medalla de “Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres”. Des del 2021, forma part de la junta directiva de l’Òpera Nacional Grega.

En els darrers anys, Dimitriadis s’ha dedicat a impartir seminaris amb joves dramaturgs, arran de la seva necessitat interior de trobar la inspiració, l’entusiasme i la comunicació en la generació més jove.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Licaó
de Dimitris Dimitriadis
11/07/2022
Entrenament de la mirada: el jo dramaturg i el punt de vista
Taller de dramatúrgia adreçat a escriptors principiants i avançats
Del 11/07/2022 al 16/07/2022
Aquí iría el jodido título del taller
Curs destinat a actrius i actors i a tothom que pugui estar interessat en la creació escènica
Del 11/07/2022 al 16/07/2022
Seguir el conill blanc
Taller dirigit a intèrprets, directorxs, dramaturgxs, escenògrafxs, figurinistxs, il·luminadorxs i persones de qualsevol disciplina interessades en el procés creatiu
Del 15/07/2022 al 16/07/2022