caes
Curs

Dramatúrgia no textual

Curs especialitzat de dramatúrgia
Professora: Judith Pujol ,
Dates
Del 07/05/2020 al 18/06/2020
Horaris
Dijous d'11h a 14h
Preu
240€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 21h (7 sessions)

 

En cas de confinament, aquest curs començarà de manera virtual i passarà a ser presencial quan s’acabi el confinament. Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

El seminari pretén enfrontar-nos a la creació de materials escènics basats en una dramatúrgia no estrictament textual.

Compartirem les pràctiques artístiques pròpies de cadascú per analitzar-les, per desplaçar-les i per enfrontar-les a certes problemàtiques de l’escena contemporània, com ara la colonització del text, la porositat de les imatges i les fronteres entre els camps disciplinaris.

A partir de les diferents pràctiques activades durant el curs observarem els materials i buscarem noves estratègies basades en la descentralització del text.

Judith Pujol

Llicenciada en Història de l’Art (UB) i en Direcció i Dramatúrgia (IT) i Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual de la UCM, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Artea.

Compagina la direcció amb la docència i la gestió cultural. Ha estat coordinadora artística del Teatro Español de Madrid durant la direcció artística de Carme Portaceli. De la temporada 2016-17 fins a la 2019-20

És cofundadora de la Companyia Obskené des del 2010, on exerceix taques de gestió, producció i direcció artística.

Com a creadora destaca la direcció amb Eva Redondo; El Inquilino de Paco Gámez (CDN); la dramatúrgia i assessoria artística de Suite Toc núm. 6, juntament amb Clara Peya, Ariadna Peya i María Velasco (Les Impuxibles); la direcció, amb Rubén Cano, de l’espectacle inaugural de la Temporada 2019-20 del Teatro Español, Zonas de conflictos; la direcció i dramatúrgia, juntament amb Mònica Bofill, de Tot va bé si acaba bé de Shakespeare (Companyia Parking Shakespeare); la direcció i codramatúrgia de De Carenes al cel –dramatúrgia compartida amb Albert Boronat; les direccions dels espectacles d’Obskené: País sense Paraules de Dea Loher, Este no es un lugar adecuado para morir d’Albert Boronat i Hamlet és mort. No hi ha Força de Gravetat d’Ewald Palmetshofer; l’assessoria artística, amb Ricard Soler, de Plácido Mo de Magda Puig; la participació  en la creació del projecte Gran Rifa d’un Fabulós viatge a Mèxic de la Companyia Obskené i Teatro Ojo; i la creació del guió, la direcció d’actors i la interpretació a l’obra audiovisual La incorrupta de Tamar Guimaraes  pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

Ha estat ajudant de direcció de Carme Portaceli  a Jane Eyre de Charlotte Brontë, adaptació d’Anna Maria Ricart, Troyanes d‘Eurípides versió d’Alberto Conejero, La Rosa Tatuada de Tennessee Williams, Esplendor d’Abi Morgan, Només són dones de Carmen Domingo i El President de Thomas Bernhard.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges
Taller d’interpretació
Del 27/04/2020 al 30/04/2020
Curs
Del fer al dir
Curs d’escriptura poètica
Del 30/04/2020 al 18/06/2020
Curs
Escriure per a actors, interpretar per a dramaturgs
Curs per a intèrprets i dramaturgs
Del 04/05/2020 al 15/05/2020
Curs
Del terra a dalt de tot. Dansa per a intèrprets
Taller de dansa per a actrius i actors
Del 18/05/2020 al 22/05/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar