Curs

El código de las R. (Reciclaje escritural)

Curs avançat de dramatúrgia
Professora: Nona Fernández ,
Dates
Del 23/11/2022 al 25/11/2022
Horaris
De dimecres a divendres de 17h a 20h
Preu
90€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 9h (3 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

En l’argot ecològic, que a hores d’ara de la desfeta ambiental totes hauríem de controlar, la regla de les tres R se suggereix com una clau per cuidar el medi ambient i generar la possibilitat d’un futur al planeta. Aquí on la societat de consum ens convida a usar i rebutjar, incrementant el volum d’escombraries de manera desorbitada, apareix aquest codi de lletres, aquest ronc escriptural, que ens convida a fer un gir en la mirada per a plantejar-nos una forma diferent de relacionar-nos amb el nostre entorn.

Reduir, eutilitzar i eciclar. Així proposa la pauta.

Reduir el consum i la producció, comprenent que en les escombraries diàries es troben els recursos que dins de molt poc trobarem a faltar. Allargar la vida útil de les coses reutilitzant-les i lliurar-los una segona oportunitat a partir del eciclatge.

Aquest taller busca jugar amb la regla de les R i incorporar-la al camp del pensament, la paraula i la creació, no exempts de les lògiques de la societat de consum. En la sobrepoblació d’escrits que inunden les vitrines i les xarxes socials, exhibint-se en aquest culte a la mercaderia en el qual ens van ensenyar a pensar i escriure, què passa si en comptes d’oferir una cosa nova reconeixem amb r i observem millor el que ja existeix? Què passa si en comptes d’inventar aprofundim en el que ja ho està? Què passa si desbaratem el temps lineal i replantegem? Què passa si recuperem? Què passa si busquem respostes en el ja fet? Què passa si registrem en el ja recorregut? Què passa si furguem en les nostres pròpies escombraries? Què passa si detenim les fàbriques, si deixem de produir per a restaurar? Què passa si assaltem les formes de producció pautades pel mercat i reduïm, reutilitzem i reciclem?

Requisits: Tenir alguna mínima experiència en el treball dramatúrgic. Ofrenar un projecte d’obra per a exposar i treballar amb el col·lectiu. I estar disposades i disposats a reflexionar sobre la creació en temps de crisi.

Aquest taller es fa en el context de la residència d’escriptura que la dramaturga xilena Nona Fernández fa a Barcelona del 14 al 18 de novembre.

Nona Fernández

Nona Fernández és actriu i escriptora. Com a escriptora ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen les novel·les Mapocho (2002), guanyadora del premi xilè Municipal de Literatura, Space Invaders (2013), finalista del National Book Award, Chilean Electric (2015), guanyadora del premi Mejores Obras Publicadas del Consejo Nacional del Libro, i La Dimensión Desconocida (2016), distingida amb el Premi Sor Juana Inés de la Cruz, atorgat per La Feria del Libro de Guadalajara (Mèxic) i finalista del National Book Award. Els seus treballs han estat traduïts a diversos idiomes.

Com a actriu forma part de la companyia La Pieza Oscura. Ha treballat principalment al seu col·lectiu, amb qui ha muntat El Taller (2012), Premi Altazor i Premi José Nuez Martín a la millor dramatúrgia, Liceo de Niñas (2015) i l’adaptació de la seva novel·la Space Invaders (2021), tots els textos dramàtics de la seva autoria, així com Paren La Música, reconeguda com a millor dramatúrgia 2020 pel Círculo de críticos de arte.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció