Curs

El full en blanc no existeix

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Dates
Del 04/10/2022 al 20/12/2022
Horaris
Dimarts d’11h a 14h
Preu
330€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – no hi ha classe l’1/11 i el 6/12)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

En aquest curs intentarem trobar i entendre els mecanismes que ens ajuden a escriure una peça teatral.

Escriurem a partir del joc.

Construirem personatges, investigarem en escenes dels grans autors clàssics i contemporanis i buscarem en d’altres textualitats (assaig, poesia) i en altres disciplines (pintura, cinema, fotografia, etc.) per trobar maneres, estímuls o imatges que ens ajudin a construir un imaginari i a estructurar el pensament (una història), perquè amb el paper en blanc encara tot és possible.

Aquest autor forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe

Marc Artigau i Queralt

És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com autor o director ha estrenat: Caïm i Abel, Caixes (Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011), Arbres, Aquellos días azules, Un mosquit petit i Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008). Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Juan Carlos Martel, Àngel Llàcer i Manu Guix, entre d’altres. Alba (o el jardí de les delícies) va guanyar el Premi Quim Masó 2017.

Ha publicat les novel·les La Vigília (Premi Josep Pla 2019), Les paraules inútils, Els perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau i Els coloms de la boqueria amb Jordi Basté (Ed. Rosa dels Vents).

En poesia, és autor de Primers Auxilis, Vermella i Desterrats.

Ha col·laborat a Catalunya Ràdio i, actualment, ho fa a El món a Rac1.

D’aquest autor, a la Sala Beckett s’hi ha pogut veure Arbres (2014) i El corredor de karts (2021).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció