Curs

El ritme de la comèdia

Taller d’interpretació per a actors i actrius professionals
Professor: Israel Solà ,
Dates
Del 14/11/2022 al 18/11/2022
Horaris
De dilluns a divendres de 10h a 14h
Preu
275€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 20h (5 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

La interpretació de la comèdia és un art.

Sempre hem sentit dir que la comèdia és ritme. Però com podem fer conviure una partitura rítmica amb la naturalitat i l’escolta que necessita la interpretació contemporània? En aquest curs treballarem la manera de combinar aquests dos conceptes i ho farem a partir d’escenes d’obres de La Calòrica. Investigarem el sentit de l’humor, el ritme, el to, el risc i els personatges no normatius per portar la interpretació més enllà dels llocs convencionals.

Israel Solà

Llicenciat en Física per la UB i en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. El 2010 funda la companyia La Calòrica amb qui ha dirigit la majoria dels seus projectes: De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda (TNC, 2021. Premi TB al millor espectacle), Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Teatre Lliure, 2019), Els ocells (Temporada alta, 2018, i Sala Beckett, 2019. Premi TB al millor espectacle de petit format), Fairfly (Tantarantana, 2017. Premi Max a l’espectacle revelació, Premi de la crítica i Premi Butaca al millor espectacle de petit format).

També ha dirigit altres espectacles, com el duet d’òperes contemporànies Les Voix (Teatre Principal de Palma, 2022), l’espectacle familiar Les croquetes oblidades de Clàudia Cedó (Sala Beckett, 2021), dues obres de la companyia Parking Shakespeare, Molt soroll per no res (Parc de l’estació del Nord, 2015) i Titus Andrònic (Teatre Grec, 2019), i l’espectacle Zona Franca de David Desola (Sala Muntaner, 2015).

Dramatúrgicament, ha treballat en l’espectacle de dansa inclusiva Bogumer de la cia. Vero Cendoya (Mercat de les Flors, 2021) i ha coescrit i codirigit l’espectacle d’El Terrat l’Èxit de la Temporada (Coliseum, 2020).

A nivell audiovisual, ha creat la càpsula La Ventana de La Calòrica, que va exhibir durant la pandèmia el Centro Dramático Nacional, i ha assessorat el programa Nexes de TV3 presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté. També amb La Calòrica, ha dirigit el capítol Snegovik dins la sèrie de ficció de capítols independents Incidents, produïda pel Terrat i TV3.

A la ràdio, va treballar durant dos anys com a creador de la càpsula radiofònica Storytxelling dins el programa Popap de Catalunya Ràdio.

Finalment, en la docència ha treballat com a professor a Eòlia i a l’Institut del Teatre, a més d’estar vinculat a diferents projectes de teatre educatiu i comunitari.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció