caesen
Curs

El text viu

Curs avançat de dramatúrgia
Professora: Alícia Gorina ,
Dates
Del 20/07/2020 al 24/07/2020
Horaris
De dilluns a divendres de 16h a 20h
Espai
Sala Beckett
Preu
210€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 20h

Més informació: obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descomptes i promocions
Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà online.

La creadora d’espectacles com Watching Peeping Tom o Solitud proposa un curs centrat, més que mai, en la dramatúrgia textual i les diferents maneres d’entendre-la.

Un cop vaig escriure, per un article de la revista (pausa.), que en el meu treball com a directora escènica el text és un material sovint convertit en imatges i emocions, amb el que hi estableixo una relació d’intimitat i submissió. Que no vull que el text m’esclavitzi o em freni, que d’alguna manera converteixo el text en imatges i és a partir d’aquestes que treballo a l’escenari, però alhora que m’aferro al text com si fos un refugi, perquè és allò sòlid que permet desenvolupar amb més llibertat la creació. M’és impossible imaginar els textos més enllà dels seus espectacles viscuts. A partir del moment que jo els treballo, passen a ser meus, i em converteixo jo en la seva autora.

En aquest curs vull reprendre aquesta reflexió per a investigar maneres de relacionar-nos escènicament amb  la presència o absència del text, entenent-lo sempre com un material ric i viu de l’escena. Partirem de textos teatrals o no teatrals, propis o d’altres, o d’idees escèniques o dramatúrgiques diverses, escriurem, llegirem i també crearem en viu, per a generar material alhora escènic i textual, dramatúrgies que vinculin el text a una proposta escènica concreta i sempre buscant la nostra veu personal.

Serà un curs pràctic i presencial, tot i que si per algun motiu no es pot fer presencialment, el podrem fer a distància, i dirigit a qualsevol persona interessada en les arts escèniques en general.

Alícia Gorina

Llicenciada en Dramatúrgia i Direcció per l’Institut del Teatre de Barcelona (premi extraordinari 2008) i graduada en interpretació, veu i cos pel Col·legi de Teatre de Barcelona.

Entre els anys 2005 i 2020 ha dirigit diversos espectacles teatrals, tan d’autoria aliena, com de creació, dels que destaquen Solitud de Víctor Català (Teatre Nacional de Catalunya, 2020), In Wonderland, creació col·lectiva (Festival Grec 2019), Els ulls dels altres de Sadurní Vergés (Teatre Principal de Palma 2019), l’escena catalana de l’espectacle internacional Topographies of Paradies de Madame Nielsen (Teatre Dramaten de Suècia, 2018), Blasted de Sarah Kane (Festival Temporada Alta 2017 i Teatre Nacional de Catalunya 2018), que ha estat nominat els Premis Butaca com a millor espectacle, direcció i actor, Déu és Bellesa de Paavo Rintala i Kristian Smeds (Teatre Maldà 2017) Watching Peeping Tom d’Alícia Gorina (Festival Temporada Alta 2014, La Seca Espai Brossa 2016) que ha estat nominat a millor espectacle de petit format als Premis Butaca 2016, Frontex (dins l’espectacle Fronteres) de Falk Richter (Teatre Nacional de Catalunya 2013-2014), Si Déu és Bellesa, la Bellesa existeix? d’Albert Arribas (Festival Grec 2013), Imatges Gelades de Kristian Smeds (Festival Lola 2011, Sala Beckett 2012, Teatre Lliure 2013) que ha rebut el premi de projectes d’escenificació de l’Institut del Teatre 2011 i la nominació a la millor escenografia als Premis Butaca 2012, Flors d’Alícia Gorina, Patrícia Mendoza i Carla Torres (Sala Beckett, 2010), Ludovicus Carolus, lectura de textos de Lewis Carroll (Sala Fabià Puigserver, Teatre Lliure, 2009-2010), l’assaig obert The Little Jesus de Saara Turunen (Espai Lliure, Teatre Lliure, 2008-2009), Puputyttö, la chica conejita de Saara Turunen (gira per Catalunya 2008-2010, sala Beckett 2010 i premi a la millor actriu Anna Alarcón a la Mostra de Teatre de Barcelona 2009), El cercle de guix caucasià de Bertolt Brecht, dins del programa “Big stage” (Teatre de la ciutat de Helsinki, Finlàndia, 2005).

També ha treballat com a ajudant de direcció amb Pau Miró, Jordi Oriol, Àlex Serrano i Sandra Simó. I com a professora de teatre a l’Institut del Teatre, l’Associació de Mestres Rosa Sensat i el Col·legi de Teatre de Barcelona.

També creu fermament en el teatre com a eina educativa, de transformació personal i de cohesió social. Per això entre els anys 2013 i 2015 va cursar el Postgrau de Teatre i Eduació a l’Institut del Teatre, i des de l’any 2018 porta el Programa educatiu del Teatre Lliure, un teatre on hi treballa des de l’any 2001.

Ha sigut membre del consell de redacció de la revista (pausa.) de la Sala Beckett i membre fundador de l’Associació Artística Indi Gest, amb la que encara treballa actualment.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Escriure tant per a públics reals com imaginats
Curs avançat de dramatúrgia
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Noves formes dramàtiques entre el documental i la ficció
Taller avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, directors, intèrprets i creadors escènics en general
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
L’última obra dolenta
Curs avançat de dramatúrgia
Del 20/07/2020 al 25/07/2020
Guió per a formats immersius
Curs de guió per a combinar realitat virtual i tècniques d’embodiment
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar