caes
Curs

Enlloc com a casa

Taller d’interpretació
Professor: Iván Morales ,
Dates
Del 20/04/2020 al 30/04/2020
Horaris
De dilluns a divendres de 10h a 14h
Preu
400€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 36h (9 sessions)

 

Per a més informació contacta a obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

“Enlloc com a casa.” Així deia Dorothy mentre feia xocar les seves sabates vermelles quan volia tornar a Kansas.

I, d’alguna manera, això és el que volem totes, de tant en tant: tornar a aquella casa on recordar qui ets en realitat.

La casa d’un artista és el seu cànon particular, aquelles obres i experiències culturals on s’arrelen els teus fonaments, que per un motiu o altre t’han fet sentir que la cultura podia ser un mirall de les teves experiències, la teva realitat, els teus neguits i els teus desitjos. En definitiva, el teu mestratge, al qual mostres respecte alhora que dialogues amb ell dins de cada projecte en què t’impliques.

Intentar buscar un cànon universal sempre serà problemàtic a més de contraproduent, ja que la bellesa resideix en com cada artista crea a partir de la seva pròpia herència personal. És per això que, deixant complexos i prejudicis enrere, en aquest taller treballarem a partir del meu cànon particular (tan heterogeni com la vida mateixa) per posar en acció la meva fe en què podem trobar teatre a tot arreu: literatura específicament teatral com la de The Brothers Size de Tarell Alvin McCraney, Gore de Javier Daulte o Urtain d’Animalario; pel·lícules com Chunking Express de Won Kar Wai, De battre mon coeur s’est arreté de Jacques Audiard o Do the right thing de Spike Lee; còmics com Locas también de Xaime Hernández o Astèrix d’Uderzo & Goscinny; novel·les com les de Patti Smith o Francisco Casavella; cançons com les de Lole Montoya o Frank Ocean; sèries com The Wire o Bojack Horseman; vídeos de YouTube com els d’Ortega Cano o Eric André.

A partir d’aquest magma de referències, treballarem escenes teatrals. No farem res que no sigui teatre: la nostra ocupació serà trobar el llenguatge teatral que pugui expressar allò que aquell material ens ha generat. Al cap i a la fi, això és el que fem sempre que un grup d’actors i actrius ens tanquem dins d’una sala d’assaig: treballar per buscar com fer, a partir del material que hem escollit, teatre. Buscar com generar en el públic allò que només pot aconseguir el teatre.

Aquest és un taller per a actors i actrius que creguin que el teatre es pot trobar a tot arreu, que a qualsevol lloc ens podrem trobar com a casa.

Iván Morales

Actor, director, dramaturg i guionista, membre de la companyia de teatre Prisamata.

Com a actor, ha participat en diverses sèries de televisió i en pel·lícules com La caja Kovak (Daniel Monzón, 2006), Remake (Roger Gual, 2006), La silla (Julio D. Wallovits, 2006) o Una casa de bojos (Cédric Klapisch, 2002).

Com a guionista, la seva firma apareix a les pel·lícules El truco del manco (Santiago A. Zannou, 2008), guanyadora de tres premis Goya, i Mi dulce (Jesús Mora, 2001). També ha escrit i dirigit els curts Dibujo de David (2007) i Ha llegado el momento de contarte mi secreto (2000).

En teatre, a més de fer d’actor en nombrosos muntatges, ha escrit i dirigit Sé de un lugar, guardonada amb el Premi Butaca 2012 al Millor espectacle de petit format i el Premi Time Out Barcelona 2012 a la Millor obra de creació. Posteriorment, ha estat el responsable de Jo mai, estrenada al Grec 2013 Festival de Barcelona, i Cleòpatra, estrenada al Teatre Lliure el 2015. El 2017 obre la temporada a la Sala Villarroel amb La calavera de Connemara de Martin MacDonagh, i el 2019 estrena La partida d’escacs de Stefan Zweig al Teatre Romea.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Curs
Jugar a ser Déu
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 22/04/2020 al 17/06/2020
Curs
La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges
Taller d’interpretació
Del 27/04/2020 al 30/04/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar