Curs

Escenes que canvien el curs de la trama

Curs virtual avançat de dramatúrgia
Professora: Ella Hickson ,
Dates
Del 28/10/2021 al 02/12/2021
Horaris
Dijous de 14:30h a 16:30h
Preu
125€
Idioma
Anglès
Més informació

Total hores: 12 hores (6 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Curs de sis setmanes de durada que tractarà del lloc que ocupa la història en el teatre contemporani. La història hi té un lloc? Si és així, quin és? El “què passa” és més o menys important que el “què vol dir” – i com controlem la relació entre tots dos? El curs farà una anàlisi en profunditat d’escenes i estructures d’històries de tot el cànon teatral, per donar-nos més confiança a reconèixer una escena realment dramàtica quan en veiem una.

Un cop fet això, treballarem junts sobre com crear escenes que canviïn tothom de classe. Quins són els trets clau d’una escena realment dramàtica? Com es relacionen l’estructura d’una escena i un arc narratiu? Com podem assegurar-nos que les nostres obres no facin aigües i, en canvi, que cada línia es guanyi el seu lloc en la nostra obra?

Ella Hickson

Ella Hickson és una guardonada dramaturga les obres de la qual s’han representat arreu del Regne Unit i a l’estranger. SWIVE, que va codirigir, es va presentar al Shakespeare’s Globe el desembre de 2019. Anna, que va cocrear amb Natalie Abrahami i Ben i Max Ringham, es va estrenar al National Theatre la primavera de 2019. The Writer es va poder veure a l’Almeida l’any 2019 i Oil al mateix teatre l’any 2017. Estan previstos muntatges de The Writer per al Public Theatre de Nova York i la Sydney Theatre Company i actualment es representa al Staatstheatre de Hannover. Wendy and Peter Pan, el seu èxit del 2015 per a la Royal Shakespeare Company, s’estrenarà a Noruega, Canadà i al Japó. És membre de la Royal Society of Literature i ha estat MacDowell Fellow en tres ocasions. Imparteix un màster en Escriptura Creativa a la Universitat d’Oxford. És directora de Tantrums Productions, que ha produït obres per a Trafalgar Studios, PS122 – Nova York i el Ringling International Arts Festival. Està preparant noves obres per al National Theatre, l’Old Vic i el Manhattan Theatre Club així com per a la televisió i el cinema.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Escribir una obra teatral
Curs virtual d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 09/10/2021 al 19/03/2022
Curs
La corporalitat de l’escriptura dramàtica (i el misteri de la teatralitat)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 21/10/2021 al 16/12/2021
Curs
Quan la irrupció del real composa ficcions i el que és real es revela nítid
Curs avançat de dramatúrgia
Del 28/10/2021 al 16/12/2021
Curs
SENSIBILITAT & CREACIÓ #1: Fonaments de Viewpoints i possibles aplicacions de Viewpoints en relació al text
Curs d'interpretació i direcció en base a la metodologia Viewpoints
Del 08/11/2021 al 19/11/2021