caesen
Curs

Escriure o jugar (aquest no és el dilema)

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Dates
Del 16/10/2019 al 18/12/2019
Horaris
Dimecres d'11 a 14h
Preu
320€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A través dels grans autors clàssics i contemporanis plantejarem el principi d’escriptura d’una obra o d’una escena. Entendrem els mecanismes dramàtics i al mateix temps els farem servir davant del full en blanc.

Escriurem a partir del joc.

I també buscarem en textos d’altres gèneres (novel·la, relat, assaig, poesia) i en d’altres disciplines: pintura, cinema, fotografia… per trobar estímuls que ens ajudin a construir un imaginari i a estructurar el pensament d’una història.

Jugarem a partir de l’escriptura, però no perdrem el compromís que necessita un relat. Quin poder tenen les històries? Quina capacitat té la ficció? Escriurem a partir de les necessitats dels personatges i amb la responsabilitat que tenim com a autors envers la societat i l’escena.

Aquest autor forma part de:

Marc Artigau i Queralt

És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com autor o director ha estrenat: Caïm i Abel, Caixes (Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011), Arbres, Aquellos días azules, Un mosquit petit i Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008). Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Àngel Llàcer i Manu Guix i Juan Carlos Martel, entre d’altres. Alba (o el jardí de les delícies) va guanyar el Premi Quim Masó 2017.

Ha publicat les novel·les La Vigília (Premi Josep Pla 2019), Les paraules inútils, Els perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau i Els coloms de la boqueria amb Jordi Basté. (Ed. Rosa dels Vents)

En poesia, és autor de Primers Auxilis, Vermella i Desterrats.

Ha col·laborat a Catalunya Ràdio i, actualment, ho fa a El món a Rac1.

D’aquest autor, a la Sala Beckett s’hi ha pogut veure Arbres (2014).

Informació important

La admisión se hará según valoración del currículo.

Los cursos tienen plazas limitadas. La reserva de plaza se hará una vez formalizado el importe del curso.

Las fechas indicadas para cada curso o seminario podrán experimentar de manera excepcional alguna variación, que será notificada convenientemente.

Para que el curso se pueda realizar, será necesario que tenga un mínimo de alumnos inscritos. En caso contrario, quedará anulado y el alumno tendrá la opción de apuntarse a otro curso (siempre que haya plazas libres) o bien la devolución del importe pagado (100%).

Et pot interessar
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marc Angelet
Curs anual d'escriptura teatral
Del 02/10/2019 al 10/06/2020
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marilia Samper
Curs anual d’escriptura teatral
Del 07/10/2019 al 15/06/2020
Curs
Tothom té les seves raons
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 15/10/2019 al 17/12/2019
Curs
La primera bicicleta, el primer petó, la primera obra
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 17/10/2019 al 19/12/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar