Curs

Escriure una obra de teatre amb Marc Angelet

Curs anual d'escriptura teatral
Professor: Marc Angelet ,
Dates
Del 06/10/2021 al 15/06/2022
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
960€
Idioma
Català
Més informació

Durada total: 96 hores

-Tardor: del 06/10 al 15/12: 30h (10 sessions – no hi ha classe el 08/12)

-Hivern: del 12/01 al 06/04: 39h (13 sessions)

-Primavera: del 20/04 al 15/06: 27h (9 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Curs eminentment PRÀCTIC que té com a objectiu que els alumnes acabin escrivint una obra de teatre.
Al curs treballarem alguns CONCEPTES BÀSICS de l’escriptura teatral: el gènere, l’estructura dramàtica, la trama, l’argument, el personatge, el conflicte, el diàleg, la paraula, l’espai i el temps.
Entendrem -des de la pràctica- què és i com es desenvolupa un PROCÉS CREATIU: des del germen fins al resultat final, passant per la documentació, la prova, l’error, la correcció, la tria, el sacrifici o l’opinió externa.
Buscarem la VEU PRÒPIA de l’autor: què entenem per veu pròpia? On la trobem? Com la busquem? Com hi arribem? Com es desenvolupa? Com pot evolucionar?
I finalment, fomentarem la CURIOSITAT de l’alumnat per tal d’engrandir el seu món referencial.

Marc Angelet

Treballa com a director, dramaturg i intèrpret a The Bridge’s Blues (Menció honorífica al Premi Ignasi Iglesias 1997), Totes les bigues van a cel (Artenbrut; Premi Especial del Jurat a la V Mostra de Teatre de Barcelona), G8: Porta tancada (Artenbrut i Sala Triángulo; 2n Premi al Millor Espectacle a FiraTàrrega) i S.O.A. Escola de dictadors (Festival FITA), totes elles amb la companyia ESTRIP TRIST Teatre i coescrites amb Artur Rodríguez.

És fundador de LA GUAPA Teatre. Ha escrit i dirigit OP.B. (Sala Beckett),  Mcbeth con queso (Versus Teatre), Call Center (Teatre del Raval; Accèssit al Premio Marqués de Bradomín 2007), Black Box (Nau Ivanov; guanyadora del Projecte ART 2013), Sopar de Nadal (Sala Muntaner; Premi Fira Mediterrània 2009), Genius (Biblioteca de Catalunya; finalista XXXIV Premi Born Teatre 2009), Old Records (coescrita amb Jordi Silva; Teatre Tantarantana), El biògraf (Sala Beckett; Premi Teatre Principal de Palma 2012), Voyager (Teatre Nacional de Catalunya), Ego (Sala Flyhard), Els eufòrics (Festival Grec), Pluja (cocreada amb la Cia. Guillem Albà; Temporada Alta/Timbre 4, Buenos Aires), Life’s Spoiler (Sala Flyhard) i Immortal (Club Capitol; coescrites amb Alejo Levis), 11 Prínceps (Premi Eduard Escalante, Ciutat de València 2017), Lapònia (Club Capitol; coescrita amb Cristina Clemente) i Mili KK (Sala La Planeta/La Seca; coescrita amb Jumon Erra).

Ha dirigit Infanticida de Víctor Català i Clara Peya (Sala Atrium, Premi de la Crítica  2020 Millor Muntatge Musica), Fang i fetge de Marc Rosich i Josep Pedrals (Teatre Victòria), Mala broma de Jordi Casanovas (Sala Muntaner) i Artaban de Marc Rosich i Marc Sambola (Onyric-Teatre Condal).

Treballa com a guionista a TV3 i dona classes d’interpretació a Aules i al Col·legi del Teatre i de guió a l’ESCAC.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marilia Samper
Curs anual d’escriptura teatral
Del 04/10/2021 al 20/06/2022
Curs
(El plaer de) la primera rèplica
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 19/10/2021 al 21/12/2021
Curs
Per un teatre imaginatiu (Escenes de robots per a no robots)
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 20/10/2021 al 22/12/2021
Curs
La corporalitat de l’escriptura dramàtica (i el misteri de la teatralitat)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 21/10/2021 al 16/12/2021