Curs

Escriure una obra de teatre amb Marc Angelet

Curs anual d'escriptura teatral
Professor: Marc Angelet ,
Dates
Del 02/10/2019 al 10/06/2020
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
1.020€
Idioma
Català
Més informació

Durada total: 102 hores

-Tardor: del 2 d’octubre al 18 de desembre: 36h (12 sessions)

-Hivern: del 8 de gener al 25 de març: 36h (12 sessions)

-Primavera: de l’1 d’abril al 10 de juny: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

 

Descripció del curs

Curs eminentment PRÀCTIC que té com a objectiu que els alumnes acabin escrivint una obra de teatre.

Al curs treballarem alguns CONCEPTES BÀSICS de l’escriptura teatral: el gènere, l’estructura dramàtica, la trama, l’argument, el personatge, el conflicte, el diàleg, la paraula, l’espai i el temps.

Entendrem -des de la pràctica- què és i com es desenvolupa un PROCÉS CREATIU: des del germen fins al resultat final, passant per la documentació, la prova, l’error, la correcció, la tria, el sacrifici o l’opinió externa.

Buscarem la VEU PRÒPIA de l’autor: què entenem per veu pròpia? On la trobem? Com la busquem? Com hi arribem? Com es desenvolupa? Com pot evolucionar?

I finalment, fomentarem la CURIOSITAT de l’alumnat per tal d’engrandir el seu món referencial, descobrint aquells mons afins a ell o aquells mons més allunyats del seu interès.

Marc Angelet

Ha treballat com a director, dramaturg i intèrpret a The Bridge’s Blues (Menció honorífica al Premi Ignasi Iglesias 1997), Totes les bigues van a cel (Artenbrut; Premi Especial del Jurat a la V Mostra de Teatre de Barcelona), G8: Porta tancada (Artenbrut i Sala Triángulo; 2n Premi al Millor Espectacle a FiraTàrrega) i S.O.A. Escola de dictadors (Festival FITA), totes elles amb la companyia ESTRIP TRIST Teatre i coescrites amb Artur Rodríguez.

És fundador de LA GUAPA Teatre, amb la qual ha escrit i dirigit OP.B. (Sala Beckett),  Mcbeth con queso (Versus Teatre), Call Center (Teatre del Raval; Accèssit al Premio Marqués de Bradomín 2007), Black Box (Nau Ivanov; guanyadora del Projecte ART 2013), Sopar de Nadal (Sala Muntaner; Premi Fira Mediterrània 2009), Genius (Biblioteca de Catalunya; finalista XXXIV Premi Born Teatre 2009) i El biògraf (Sala Beckett; Premi Teatre Principal de Palma 2012).

És autor de Black Box (Nau Ivanov; guanyadora del Projecte ART 2013), Old Records, coescrita amb Jordi Silva (Teatre Tantarantana), Voyager (Teatre Nacional de Catalunya), Ego (Sala Flyhard), Els eufòrics (Festival Grec), Pluja (cocreada amb la Cia. Guillem Albà; Temporada Alta/Timbre 4, Buenos Aires), Life’s Spoiler (Sala Flyhard) i Immortal (Club Capitol; coescrites amb Alejo Levis), 11 Prínceps (Premi Eduard Escalante, Ciutat de València 2017), Lapònia (Club Capitol; coescrita amb Cristina Clemente), Mili KK (Sala La Planeta/La Seca; coescrita amb Jumon Erra), Calma! (cocreada amb la Cia. Guillem Albà; La Villarroel) i Una teràpia integral (coescrita amb cristina Clemente; La Villarroel).

Ha dirigit Fang i fetge de Marc Rosich i Josep Pedrals (Teatre Victòria), Mala broma de Jordi Casanovas (Sala Muntaner), Artaban de Marc Rosich i Marc Sambola (Onyric-Teatre Condal) i Infanticida de Caterina Albert i Clara Peya (Sala Atrium i TNC; Premi de la Crítica 2020 al Millor Musical).

Treballa com a guionista a Com si fos ahir (TV3). És redactor de continguts a COM Ràdio i Onda Cero i dona classes d’interpretació a Aules i al Col·legi del Teatre i de guió i dramatúrgia a ITES, a l’Obrador de la Sala Beckett i a l’ESCAC.

Més informació a www.marcanegelet.com.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marilia Samper
Curs anual d’escriptura teatral
Del 07/10/2019 al 15/06/2020
Curs
Tothom té les seves raons
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 15/10/2019 al 17/12/2019
Curs
Escriure o jugar (aquest no és el dilema)
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 16/10/2019 al 18/12/2019
Curs
La primera bicicleta, el primer petó, la primera obra
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 17/10/2019 al 19/12/2019