caesen
Curs

Escriure teatre, avui

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Professor: Josep Maria Miró ,
Dates
Del 09/01/2018 al 27/02/2018
Horaris
Dimarts, de 10:30h a 14h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 28h (8 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Què implica ser autor de teatre? Aquest és un curs d’escriptura teatral que pren com a punt de partida aquest interrogant i en el qual treballarem a partir de tres premisses bàsiques: actualitat, literatura dramàtica i dispositius teatrals.

Més enllà del coneixement i ús de les eines d’escriptura teatral, reflexionarem sobre la incidència de l’actualitat i allò que passa al nostre voltant i de quina manera traslladar-ho a l’escena. Ens interrogarem sobre el teatre com a àgora i les seves possibilitats com a eina de reflexió i transformació.

Llegir és el nostre millor aliat a l’hora d’escriure. El teatre que veiem i llegim ens configura com a espectadors i també determinarà al nostre públic. Per aquest motiu, la literatura dramàtica ha de tenir un lloc destacat. Cada sessió partirà de la lectura d’una obra de teatre contemporani que ens servirà de material d’anàlisi, discussió i formulació dels exercicis d’escriptura que es plantejaran durant el curs.  Aquestes lectures ens serviran també per plantejar i especular sobre els dispositius teatrals de què ens servirem a l’hora d’escriure.

Aquest curs forma part del cicle El teatre de Josep Maria Miró

Amb el suport de:

Josep Maria Miró

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre. És autor de Temps salvatge, Olvidémonos de ser turistas, Cúbit, La travessia, Obac, Nerium Park, Fum, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions. Ha estat traduït a 20 llengües i estrenat en uns 30 països. Ha rebut diversos reconeixements, entre ells, el premi Frederic Roda en la XLV Nit de Santa Llúcia – Festa de les lletres catalanes o, en dues ocasions, el prestigiós Premi Born. És autor de diverses dramatúrgies i ha dirigit textos propis i d’altres autors. És docent de dramatúrgia al Grau d’Arts escèniques de la Universitat de Girona i regularment en cursos a la Sala Beckett, així com en tallers nacionals i internacionals. Des de 2013 és membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.

Autor format a l’Obrador de la Sala Beckett, teatre en el qual s’ha pogut veure El Principi d’Arquimedes. Les traduccions de les seves obres a d’altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Aprendre dels millors
Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Del 05/10/2016 al 21/12/2016
Curs
L’escriptura inesperada
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 19/01/2017 al 30/03/2017
Curs
Mapamundi – Somriure
Taller obert a artistes de diverses disciplines: teatre, dansa, arts plàstiques i dramatúrgia
Del 05/02/2018 al 09/02/2018
Curs
Tècniques del vers
Curs d’iniciació a l’escriptura poètica
Del 30/01/2018 al 20/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar