caes
Dates
Del 05/10/2018 al 14/12/2018
Horaris
Divendres de 16h a 20h
Preu
Abonament del curs: 60€ (7 tallers). Pagament únic.
Més informació

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Descripció del curs

DebuT* neix arran d’una necessitat d’espai, formació i recerca de noves identitats trans i les seves formes de representació a les arts escèniques i audiovisuals.

DebuT* pretén convertir-se en un referent i espai de seguretat per a aquelles persones dissidents en el gènere que desitgin començar a prendre contacte amb les arts escèniques i vulguin trobar finalment un espai on els seus cossos i identitats no siguin “allò estrany”, “l’altre”, per passar a ser allò desitjable i estar al centre d’una narració pròpia i apoderada.

L’activitat de l’Espai DebuT* es tradueix en set tallers que es duran a terme al llarg de la temporada:

05/10/2018
Viure davant la càmera
amb Nur Aiza

19/10/2018
Presencia del cuerpo en el escenario. Introducción al monólogo y la obra teatral
amb Ana C. O’Callaghan

02/11/2018
Teatreteràpia per a l’empoderament personal
amb Mar Arnau

16/11/2018
Habitant-me
amb Teresa Tendero

23/11/2018
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Primera part)
amb Pol Galofre

30/11/2018
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Segona part)
amb Ian de la Rosa

14/12/2018
L’escriptura com a eina de creació. Introducció a la dramatúrgia
amb Ian Bermúdez

Nur Aiza

Després d’haver cursat Art Dramàtic a la Casona, Centre de Formació i Investigació Teatral a Barcelona, Nur Aiza es trasllada a Madrid per seguir la seva formació com a actriu davant la càmera. Arriba a Cinema Room, un Acting Studio liderat per Christopher Geitz, un director americà graduat per l’Itaca College de Nova York i que ha treballat a Los Angeles com a coach i director. Poc després Geitz dirigirà a Nur en les seves pel·lícules Make up i Casi Amor com a actriu principal i l’obra de teatre Eris Kallisti. Després d’aquests projectes junts, Nur passa a ser assistent de Christopher Geitz, encarregant-se de classes d’interpretació, sessions de coaching actoral, rodatges i obres de teatre, treballant tant en castellà com en anglès.

Cinema: Tea & Sangría. Dir.: Peter Domankiewicz

Curtmetratges destacats: La Otra. Dir. Aleix Masferrer; Jo sóc Jo. Dir. Susanna Caralt

Teatre: Auténtica. Dir. Jaume Gil; Yerma y el Regreso de Victor. Dir. Naiara Herrero; Eris Kallisti. Dir. Christopher Geitz; Little learning. Dir. Matthew Randle.

Ana C. O'Callaghan

Ana C. O’Callaghan neix a Caracas, Veneçuela, on estudia Comunicació Social i Arts Audiovisuals a la Universidad Catòlica Andrés Bello i Teatre Llatinoamericà a la Universidad Central de Venezuela. Paral·lelament, s’ha format, des de la infància, en totes les àrees de producció teatral, principalment de la mà del grup de teatre UCAB i la Fundació Medatia, una ONG dedicada a impartir tallers de teatre com a eina educativa en diverses comunitats amb pocs recursos. De família veneçolana-irlandesa, l’Ana ha tingut l’oportunitat de viatjar i enriquir la seva formació teatral a través de diferents cursos, tallers i experiències a diversos països i múltiples companyies teatrals, des de gires internacionals com AGOTeatro per Canadà i Nova York fins a obtenir la Diplomatura de Llenguatge Sensorial i Poètiques del Joc amb el Teatro de los Sentidos a Barcelona. El seu recorregut l’ha portada a passejar-se per més de 50 produccions teatrals, en les quals ha participat com a actriu, productora, titellaire, directora tècnica i artística. Fins fa quatre anys ha estat treballant com a professora universitària a la Universidad Catòlica Andrés Bello a Caracas en les càtedres d’Arts escèniques, Guió Argumental i Direcció Actoral, a més d’exercir la subdirecció general del Grupo de Teatro UCAB. Des de la seva arribada a Barcelona, col·labora constantment amb les companyies teatrals Jocular Theatre, Escapade Theatre i Barcelona Improv Group, a més a més de ser la productora general d’IPA Productions.

Mar Arnau Gonga

De família d’artistes, Mar Arnau Gonga passa els primers anys de la seva vida entre assajos i actuacions, corrent per l’escenari i viatjant amb la companyia del seu pare per tot el país, admirant i somniant la màgia del teatre. Quan creix, decideix posar en pràctica la seva vocació i inicia la seva carrera en el món del teatre, diplomant-se en Art Dramàtic a l’Escola Cuarta Pared de Madrid l’any 2007.

Sentint la necessitat d’explorar el teatre no sols com a entreteniment, sinó com a eina de transformació, Mar Arnau viatja a Londres, on passa uns anys formant-se en teatre social, teatre participatiu i teatre terapèutic. Obté el Certificat Universitari en Dramateràpia de la Worcester University i realitza la formació professional de Teatre Fòrum amb Adrian Jackson, així com diversos cursos de Psicodrama i Teatre de l’Oprimit.

Els últims anys aprofundeix sobretot en el Teatre Playback, continuant la seva formació a l’Escola de Teatre Playback del Regne Unit (amb mentors com Veronica Needa, Fra Zeller o Aviva Apel-Rosenthal), formant part com a membre regular de la companyia Queer Playback Theatre i actuant amb vàries companyies angleses (Mirror Mirror o London Playblack Threatre, entre altres).

Teresa Tendero

Des de ben petita l’ha inquietat entendre la vida i què és l’ésser humà. S’ha endinsat en la filosofia i la psicologia, que li desperten la passió per les paraules, i en la dansa i la interpretació, que l’ajuden a arrelar-se a la terra, però és en el pensament biocèntric, la mística i la cosmogonia on troba la profunda inspiració per expressar la seva identitat.

Formada com a professora de Biodansa Sistema Rolando Toro a Barcelona, post-grau en Neurociència aplicada a la Biodansa a Milà i Educadora Biocèntrica per la Universidade Biocèntrica de Cearà, Fortaleza, Brasil.

Imparteix tallers, cursos i monogràfics a organitzacions, empreses, institucions, associacions, escoles i entitats amb l’objectiu de facilitar i acompanyar els processos de canvi i transformació que requereix l’evolució de la vida.

Actualment, lidera el projecte social Can Barba-Espai Gastro-Art.

Pol Galofre

Pol Galofre Molero (Barcelona, 1987) és graduat en cinema i audiovisuals (especialitzat en so i documental). També és activista trans i feminista i actualment és un dels dinamitzadors i coordinadors de l’Espai Trans i de Cultura Trans. Juntament amb Miguel Missé ha editat el llibre Políticas Trans – Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (EGALES, 2016). Ha dirigit el curt documental Feines per gent valenta, per a l’Ajuntament de Barcelona, i el curt ​Les Coses que Importen, premiat al festival ​Dona’m cine.

Ha treballat com a coordinador de projectes a La Xixa, fem comunitat. Actualment és docent en el Màster Gènere i Comunicació de la UAB i formador des del Col·lectiu i+ en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere amb perspectiva interseccional, on també treballa com a tècnic de gestió de projectes. Col·labora també estretament amb La Bonne, Centre de Cultura de Dones, tant a nivell activista com de tècnic de so.

Ian de la Rosa

Ian de la Rosa neix a Granada i creix a Níjar, Almeria. Es gradua en direcció cinematogràfica a l’ESCAC, Barcelona.

Amb el seu projecte de final de grau, un curtmetratge de ficció anomenat Víctor xx, ell i el seu equip són seleccionats dins la secció Cinefondation del Festival de Cannes i obtenen el tercer premi d’aquesta categoria.

Actualment, l’Ian treballa creant una sèrie de televisió, Finding Male, i en el guió del seu primer llargmetratge, Handu. També és coproductor del curtmetratge documental porque la sal de Cardozo Basteiro, coguionista de la web sèrie Esmorza amb mi 360º i s’està formant en la tècnica d’interpretació actoral Meisner.

Ian Bermúdez

Ian Bermúdez és llicenciat en filologia anglesa i Màster en traducció. Actualment cursa estudis d’escriptura. Els últims deu anys de la carrera laboral de l’Ian han fluït entre l’educació, la traducció, l’escriptura i l’activisme Trans*.

Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (ed. Juventud). Fou integrant de l’equip de traducció de Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Ed. EGALES, 2015). Va ser integrant de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len Edicions, 2017). Entre la seva obra publicada trobem el poemari Ser h(u)ome*∞(à), d’edicions Bellaterra, i la novel·la gràfica TRANSito amb Edicions Bellaterra i Pol·len Edicions.

Amb Susanna Caralt ha escrit el guió de Jo sóc jo, curtmetratge que va guanyar el premi del públic en el festival de curtmetratges de Vic (2015), i col·labora amb l’actriu Nur Aiza escrivint el guió del monòleg teatral Autêntica (2017).

Amb Eider Elizegui duu a terme el projecte DesenCaixa el gènere, taller dirigit al professorat, famílies i alumnat per conscienciar de la riquesa del gènere i aconseguir mirar més enllà del sistema binari, per crear un ensenyament més divers i just.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar