caesen
Curs

Estirant el fil

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Professor: Guillem Clua ,
Dates
Del 08/07/2019 al 13/07/2019
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (dissabte, només matí)
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descomptes i promocions
Descripció del curs

L’autor de Marburg, Smiley o La golondrina proposa un curs de construcció d’històries a través de les xarxes socials i aprofitar alguns d’aquests mecanismes a l’hora d’escriure teatre.

A finals del 2018, la història d’amor d’Emil i Xaver, dos soldats de la I Guerra Mundial enterrats a la mateixa tomba, va donar la volta al món. Concebuda i escrita com un relat de ficció multimèdia per entregues a través d’un fil de Twitter, la història va aconseguir en dues setmanes més de 50.000 retuits, mig milió de likes i un impacte global de més de 40 milions d’impressions. El hashtag #EmilyXaver va arribar a ser trending topic a països com Xile, Mèxic, Brasil o Tailàndia.

La construcció d’històries a través de Twitter (també anomenada twitteratura) és un exemple de les mil i una formes que pot adoptar un relat, fictici o no. En els últims anys la xarxa social ha estat especialment prolífica en aquest terreny, aportant als seus usuaris experiències cada cop més complexes i elaborades, sempre en la fina línia que separa els fets reals, l’esperit documental i l’autoficció.

En aquest curs explorarem aquests mecanismes de construcció narrativa i com els podem aprofitar a l’hora d’escriure les nostres obres de teatre, però també experimentarem amb tècniques clàssiques d’escriptura quan abordem l’exercici principal del curs: l’elaboració en directe del nostre propi fil de Twitter.

Aquest autor forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Guillem Clua

Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, inicia la seva formació teatral a la London Guildhall University (Londres) el 1994 i a la Sala Beckett de Barcelona. El seu primer text, Invisibles, obté el prestigiós Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2002, any en què adapta per a l’escena Mort a Venècia de Thomas Mann. La seva peça La pell en flames obté el Ciutat d’Alcoi per segon cop i el Premi de la Crítica de Barcelona al millor text de 2005. Des de llavors aquest text s’ha estrenat en més de 15 països, inclòs el Centro Dramático Nacional de Madrid (2012). Clua ha escrit, entre altres, Gust de cendra (2006), Marburg (2010), La terra promesa (2011), Invasió (2012), Smiley (2012), La revolució no serà tuitejada (2013), adaptacions de clàssics com la Ilíada (2016) i La Revoltosa (2017), i els musicals Killer (2011), Ha pasado un ángel (2013) i 73 raons per deixar-te (2015). També ha aportat textos o ha col·laborat en dramatúrgies d’espectacles de teatre-dansa com Cenizas (2014) o En el desierto (2015). Algunes d’aquestes obres compten amb la seva pròpia direcció escènica.

Els seus últims textos són Al damunt dels nostres cants, amb el qual esdevé l’únic autor que ha rebut el Ciutat d’Alcoi en tres ocasions; Barro (Mapa de las ruinas de Europa I), un relat èpic sobre la I Guerra Mundial; i L’oreneta, actualment en gira per Espanya.

Clua també té una llarga experiència com a guionista en sèries de televisió, com ara La Riera o El cor de la ciutat (TV3) i Estoy vivo (TVE), entre altres.

Les traduccions de les seves obres a d’altres idiomes estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
El mite de la precisió
Taller de dramatúrgia actoral per a intèrprets, directors/-res i dramaturgs/-gues
Del 08/07/2019 al 13/07/2019
Curs
Aproximació a la vida. Escenes de Txèkhov
Taller d’interpretació per a actrius i actors professionals
Del 23/04/2018 al 28/04/2018
Paradís inundar. Simfonia extraviada
de Thomas Köck
Del 09/07/2019 al 10/07/2019
Lectura dramatitzada XIV Obrador d'estiu
7 d’un cop! Una tria de Simon Stephens
Lectures dramatitzades i converses amb set dels autors europeus que han passat per l’Obrador d’estiu els darrers 10 anys
08/07/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar