caesen
Curs

Estructuras del caos (Estructuras y dispositivos de la escritura escénica contemporánea)

Curs avançat d'escriptura teatral
Professor: Alberto Conejero ,
Dates
Del 15/05/2017 al 18/05/2017
Horaris
De dilluns a dijous de 16h a 21h
Preu
275€
Més informació

Total hores: 20h (4 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Samuel Beckett escribió que la principal tarea de un dramaturgo era la de dar albergue al caos, alojar el desorden. En nuestros días, este desorden no sólo no se ha apaciguado, sino que se ha convertido en el único orden que conocemos. La vieja antorcha de Aristóteles apenas sirve para iluminar algo del edificio. En este taller estudiaremos las estructuras que la escritura escénica contemporánea ha desplegado para dar forma al desorden y poder así con nuestros materiales propios.

Sesión 1
Una voladura incontrolada: principios (y final) de las estructuras clásicas/aristotélicas. Estructura por repetición/variación.
Esperando a Godot de Samuel Beckett

Sesión 2
Un muerto que se levanta:  estructuras testamentarias, confesionales y retrospectivas
Apenas el fin del mundo de Jean Luc Lagarce
4.48 Psicosis de Sarah Kane

Sesión 3
“Mañana nazco”: estructuras por optatividad e interrupción
Se van los días de Jon Fosse
Todo el tiempo del mundo de Pablo Messiez

Sesión 4
La última molécula: dispositivo vs estructura
¿Qué haré yo con esta espada? de Angélica Lidell
La posibilidad que desaparece frente al paisaje de El conde de Torrefiel

Sesión 5
Ejercicios prácticos y puesta en común

Alberto Conejero

Llicenciat en Direcció d’Escena i Dramatúrgia per la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid i doctor per la Universidad Complutense de Madrid.

És autor dels següents textos dramàtics: Todas las noches de un día (guanyador del III Certamen de Textos Teatrals de l’AAT), La piedra oscura (estrenat al Teatro Solís de Montevideo, al Centro Dramático Nacional de Madrid, al Teatre d’Art de Moscou, al II Festival de Teatre Espanyol de Londres i al Teatre Lliure. Premi Ceres al Millor Autor 2015. Publicat per Ediciones Antígona), La extraña muerte de una cupletista contada por su perro (publicat al II Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació Autor), Cliff (acantilado) (guanyador del IV Certamen LAM 2010. Publicat per la Fundació Autor. Estrenat a Buenos Aires i a Madrid), Ushuaia(Premi Ricardo López de Aranda 2013. Publicat per l’Associació de Directors d’Escena) i Húngaros (seleccionat per al XI Festival de Dramaturgia Europea Contemporánea de Xile 2011. Premi Nacional de Teatre Universitari 2000. Publicat a Primer Acto).

Igualment, és autor de diverses traduccions i dramatúrgies:Retablo de peregrinos per a Las huellas de la Barraca 2010; El premio del bien hablar de Lope de Vega; La barca del infierno de Gil Vicente; El banquete (Fringe 2013); El examen de los ingeniosde Juan de Huarte (Festival Almagro Off 2013) i La mujer del monstruo (Frinje 2015). També és autor dels llibrets dels espectacles musicals Versa est, estrenat a la Catedral d’Àvila el 2011, i La chica del XVII o el corral de los cuplés, per al Corral de Comedias d’Alcalá de Henares el 2011. Les seves dramatúrgies més recents són Rinconete y Cortadillo per a Sexpeare Teatro, estrenada als Teatros del Canal, i Odisea, dins del Proyecto Homero para La Joven Compañía el 2016.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Les històries de la nostra gent gran
Taller d’escriptura per a persones a partir de 45 anys
Del 27/04/2017 al 25/05/2017
Curs
Escriure teatre al segle XXI (Idees i tècniques per a un teatre contemporani)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 18/04/2017 al 30/05/2017
Curs
La màgica metamorfosi dels materials
Taller avançat de dramatúrgia
Del 08/05/2017 al 10/05/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar