Curs

Feminancis busquen crear

Curs d'iniciació a la creació escènica
Professora: Carla Rovira ,
Dates
Del 07/10/2022 al 16/12/2022
Horaris
Divendres d’11h a 14h
Preu
270€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions – no hi ha classe el 4/11, el 25/11 i el 9/12)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Ets li feminanci del teu grup de teatre? Estàs farti de sentir que et diuen que el feminisme i les arts escèniques no poden anar de la mà? Vols iniciar-te o donar-li una volta a la teva pràctica escènica? Aquest és el teu curs.

Curs dedicat a la creació amb perspectiva de gènere. Si et dediques a les arts escèniques i vols centrar la teva pràctica en la creació escènica des del feminisme, aquest és el teu curs. Ens centrarem en els elements bàsics de la creació escènica i explorarem els límits i les possibilitats de la dramatúrgia feminista.

Es tracta d’un curs de caràcter pràctic, no només d’escriptura sinó de creació des de la performativitat.

Carla Rovira

Graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre i especialitzada en el treball de veu i oratòria. Ha participat en diversos espectacles com a actriu i assessora de veu. El 2015 estrena la seva primera creació en solitari, Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, guanyador de l’Aplaudiment a la Creació Emergent 2016 del Premi FAD Sebastià Gasch, un espectacle amb nenes sobre el dolor i la relació entre nenes i adultes. El 2016 presenta While the Machine keeps on running, un espectacle amb adolescents d’Ansan a Corea del Sud sobre l’enfonsament del Sewol, un ferri que va deixar 304 joves morts de la mateixa ciutat. El 2017 estrena l’espectacle Aüc, el So de les Esquerdes amb la companyia Les Impuxibles, espectacle sobre les violències sexuals, i MÀTRIA, una reflexió sobre la memòria històrica des d’una perspectiva familiar premiada amb el premi L’Apuntador 2017 de la Revista Núvol. El 2018 estrena Calla, Hamlet, calla al Festival Temporada Alta, un espectacle que aborda la llibertat d’expressió a partir de l’obra Hamlet. El 2019 participa al cicle de lectures dramatitzades Clàssics Desgenerats del Teatre Lliure amb el text propi Kill Agamèmnon, versió lliure del mite de Clitemnestra; cocrea al festival Temporada Alta La Defensa Alien, un espectacle de Jordi Duran sobre l’estat de la cultura actual des de la perspectiva del viatge de Dante; estrena L’amansi(pa)ment de les Fúries amb la companyia Parking Shakespeare (una versió feminista de L’amansiment de l’harpia de William Shakespeare), i és artista resident al Teatre Lliure, on presenta Posaré el meu Cor en una Safata, una aproximació a la mort des d’una perspectiva ecofeminista. També dirigeix Jo encara no somio en gent amb mascareta, taller final de carrera de l’escola ERAM. Ha acompanyat en la dramatúrgia els espectacles de circ Manipulaciones d’EZ i Strange Fruit de la Companyia Estampades.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció