caesen
Curs

Formació en perspectiva de gènere a les arts escèniques

Taller de gènere
Dates
Del 07/10/2020 al 04/11/2020
Horaris
Dimecres de 10h a 14h
Preu
125€
Idioma
Català
Més informació

20h (5 sessions)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El teatre és un mirall de la nostra societat i en conseqüència el patriarcat s’hi escola com en tots els altres àmbits. En el moment actual, cal recuperar les dones i totes aquelles persones amb una identitat de gènere no normativa, de i en la cultura. Al mateix temps, cal repensar la cultura en clau feminista i inclusiva: per no alimentar el masclisme en el món del teatre, sinó fer del teatre un espai de creació i visibilització de nous referents.

L’objectiu general del curs és el de formar els i les professionals del món del teatre en perspectiva de gènere, donant a conèixer elements d’anàlisi i creació de textos teatrals i de direcció artística que puguin ser útils en la tasca que realitzen.

Rocío Manzano

Fundadora de NUS Teatre, la seva formació i la seva trajectòria han estat molt eclèctiques. 

Formada en interpretació de cinema i interpretació teatral, ha complementat els seus estudis amb cursos i formacions de dansa, cant, teatre de les oprimides, facilitació de grups i treball de processos. 

A nivell professional, s’ha mogut entre el terreny de l’audiovisual, el teatre i la facilitació de grups. En l’àmbit audiovisual, ha estat actriu a diferents peces (destacant el curtmetratge Intruso, guanyador a diversos festivals) i també ha desenvolupat altres funcions com a directora d’actors o directora de càsting. 

En teatre s’ha mogut en equilibri entre ser actriu i ser directora, productora o gestora. Com a actriu, destaquen Vagas y Maleantas de la companyia Vagas y Maleantas (gira per tota Catalunya amb més de 50 actuacions), 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme de la Cia Casa Real (estrenada al Teatre Tantarantana)  i C/Hospital amb Sant Jeroni de la companyia Blanco Roto (estrena al Teatre Arnau Itinerant). Com a directora, destaca la feina feta als espectacles La Perruca de NUS Teatre o PLA-DUR d’Atzur Visual (Antic Teatre). En l’àmbit de la producció destaca Assajar és de Covards de la Cia Casa Real (Teatre Tantarantana), així com de la producció de tots els projectes de NUS Teatre. 

En el seu temps lliure participa en les assemblees activistes i sectorials El Col·lectiu de Companyies, Dones i Cultura i el Teatre Arnau. 

Magalí Permanyer

Després d’una trajectòria molt diversa que va de la vivència en el lleure educatiu fins a les experiències formatives en els camps de la prevenció, l’educació per la salut o la inclusió social, va cursar el Màster en Intervencions Socials i Educatives (Universitat de Barcelona) i ha orientat la seva feina a interseccionar la mirada social i feminista amb les arts escèniques. 

Fundadora de NUS Teatre, s’ha format en Teatre Social, Teatre de les Oprimides i Facilitació de Grups, metodologies que han marcat un abans i un després i que fan que la seva faceta en l’àmbit social i la seva faceta en l’àmbit artístic conflueixin creant un perfil híbrid creatiu-social des d’on es defineix. 

Al llarg dels últims 12 anys ha desenvolupat projectes de prevenció de la discriminació i promoció del benestar amb companyies de teatre, comunitats educatives, professionals i població en risc d’exclusió social (tant a Catalunya com a França). D’aquestes experiències, en treu el gran potencial de la participació, la creativitat i la vivència per a l’exploració col·lectiva de cada realitat i la recerca d’accions que ens acostin a un món just, amable i vivible. En treu també la capacitat d’adaptació i aprenentatge mutu, el vibrar amb cada grup.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Curs
Calidoscopi de relats, realitats i personatges
Curs avançat de dramatúrgia
Del 06/10/2020 al 15/12/2020
Curs
La escena contraria
Curs avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, intèrprets i directors
Del 26/10/2020 al 30/10/2020
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 09/11/2020 al 21/11/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar