caes
Curs

Greatest Hits/Grans cops

Curs d’interpretació anual
Professor: Iván Morales ,
Dates
Del 10/10/2018 al 12/06/2019
Horaris
Dimecres de 10:15h a 14:15h
Preu
1.280€
Idioma
Català
Més informació

Durada total: 128 hores

– Tardor: del 10/10 al 19/12: 44h (11 sessions)

– Hivern: del 09/01 al 27/03: 48h (12 sessions)

– Primavera: del 03/04 al 12/06: 36h (9 sessions – el 17/04 i l’1/05 no hi ha classe)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

En aquest curs, de caràcter anual, ens trobarem per investigar i aprendre l’artesania interpretativa a partir d’escenes teatrals (alguna de cinematogràfica, de caire teatral) que siguin grans cops. Cops a l’estómac, al cos, al cap o a l’ànima. Dramatúrgia contemporània (entenent la que s’ha escrit després de la WWII fins ara), d’aquí i d’allà. Amics, ídols, professors…

La idea és triar escenes d’aquelles obres que, a mi, personalment em colpegen, i em salven la vida, i m’obliguen a aixecar-les per descobrir alguna cosa.

Aquesta és la primera condició indispensable per enfrontar-se a una escena com a director i actor: trobar aquella cosa que ens remou i ens colpeja i ens impulsa. Si no estem disposats a fer de l’escena una experiència física, política, espiritual, sensual… quin sentit té fer-la?

Dedicarem tot un curs escolar a aquesta tasca, podent incidir-hi i anant molt més lluny, i amb prou temps per treballar escenes molt diferents que ens ajudin a trobar les eines més personals i vives de cada intèrpret.

El procés de treball acabarà amb una mostra que farem a partir de les millors escenes que haguem treballat, a la mateixa Sala Beckett, per tal de compartir amb el públic tota la feina feta durant l’any.

Alguns dels possibles autors que treballarem són Wajdi Mouawad, Álex Mañas, Marcel Borràs & Nao Albet, Albert Camus, Bernard-Marie Koltès, Yukio Mishima, Harold Pinter, Stephen Bellber, Annie Baker, Llàtzer Garcia, Lali Álvarez, Víctor Sánchez Rodríguez, Martin MacDonagh, Sarah Kane, Juan Mayorga, Javier Daulte, Alistair McDowall, Kate Tempest, Angélica Liddell, Alvin McCraney, John Patrick Shanley, Pablo Messiez, John Cassavetes…

Iván Morales

Passa la infància participant precoçment a l’escena alternativa dels anys 80 i principis dels 90, col·laborant a vàries ràdios lliures i editant fanzines de còmic underground a Espanya i als EEUU.

Amb vuit anys debuta com actor a TV3 i quatre anys després viu la seva primera experiència teatral a Carícies de Sergi Belbel al Teatre Romea. Des d’aleshores, l’ofici d’actor l’ha portat a desenvolupar una carrera de més de 25 anys a nombroses sèries de TV, obres teatrals i pel·lícules, fet que li ha permès posar-se a les ordres d’autors/directors tan diversos com Sílvia Quer, Marc Martínez, Agustí Villaronga, Julio Wallowits, Daniel Monzón o Dario Argento.

Paral·lelament, ha anat desenvolupant una trajectòria com a escriptor (Mi dulce, El truco del manco) i director (Ha llegado el momento de contarte mi secreto, Dibujo de David) de cinema, i autor de teatre (Sé de un lugar, Els desgraciats, Jo mai, Cleòpatra o Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi o Esmorza amb mi).).

En aquests moments encara giren les seves direccions Esmorza amb mi, de Wasted de Kate Tempest i de Pares nostres, amb textos de Marta Aguilar, Marta Buchaca, Victoria Szpunberg i Lluïsa Cunillé. L’any passat va estrenar La calavera de Connemara de Martin MacDonagh al teatre i, en l’àmbit audiovisual, va estrenar la nova sèrie de TV de Juanjo Sáez Heavies tendres, de la qual s’ha encarregat dels guions i de la direcció d’actors. Actualment prepara les adaptacions d’Instrumental de James Rhodes i Teoria King Kong de Virginie Despentes per al Teatre Lliure.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
El actor y la escena, del texto hacia la acción
Taller d’interpretació
Del 25/09/2018 al 30/10/2018
Curs
Paraula, cor i pensament (organització emocional del text teatral)
Taller d’interpretació
Del 22/10/2018 al 27/10/2018
Curs
Viewpoints: Microcosmos / macrocosmos
Taller d’interpretació adreçat a intèrprets, actrius i actors, ballarins/-es, directors/-es, coreògrafs/-es, dramaturgs/-gues i músics
Del 26/11/2018 al 05/12/2018
Curs
Interpretar amb “La qualitat”
Taller d'interpretació per a actors professionals
Del 27/11/2017 al 05/12/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar