caesen
Curs

Guió per a formats immersius

Curs de guió per a combinar realitat virtual i tècniques d’embodiment
Professor: BeAnotherLab ,
Dates
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h
Espai
Preu
240€
Més informació

Total hores: 24h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descomptes i promocions
Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial.

El col·lectiu interdisciplinar BeAnotherLab proposa explorar les possibilitats i els nous horitzons que en l’àmbit narratiu presenten els formats immersius combinant realitat virtual i tècniques d’embodiment.

Aquest curs planteja un recorregut teoricopràctic de 24 hores orientat a conèixer i a explorar les possibilitats i els nous horitzons que a nivell narratiu plantegen els formats immersius basats en la combinació de realitat virtual i tècniques d’embodiment o percepció d’habitar un cos diferent al propi.

Durant el curs, els participants podran experimentar alguns dels diferents formats de disseny, interacció i creació en realitat virtual immersiva desenvolupats pel col·lectiu artístic i de recerca BeAnotherLab en el seu projecte “The Machine To Be Another”*, alhora que obtindran una perspectiva històrica sobre la investigació de les il·lusions d’embodiment en ciències cognitives i neuropsicologia. Aprendran com crear experiències d’”Embodied Virtual Reality” i participaran en el procés pràctic de creació d’una narrativa immersiva en format VR 360º.

Combinant teoria i pràctica a cada sessió, els assistents tindran l’oportunitat de participar de manera orgànica en tot el procés de creació i realització d’una narrativa immersiva 360º, des de l’escriptura del guió i el disseny inicial del prototip d’interacció fins al muntatge i presentació final de l’experiència. BeAnotherLab guiarà i assistirà durant tot el procés creatiu i posarà a disposició dels participants el material i el coneixement tècnic necessaris per a la producció (ordinadors VR Ready, càmeres 180/360º, micròfons binaurals, dispositius de reproducció VR, stiching de vídeo, tècniques generals de postproducció, etc.). El curs ofereix, per tant, la possibilitat d’iniciar-se i familiaritzar-se amb aquesta mena d’equip i tècniques.

*“The Machine To Be Another” (TMBA), o “La Màquina de Ser Un altre”, és un sistema de realitat virtual corporificada que permet als individus experimentar el món a través dels ulls i el cos d’una altra persona. Mitjançant una combinació de realitat virtual, ciències cognitives i arts digitals i performatives, TMBA ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a si mateixos en un cos diferent mentre es mouen i interactuen amb l’espai amb retroalimentació sensorial realista. El sistema també funciona com una plataforma oberta per codissenyar experiències immersives basades en la premissa d’aconseguir habitar en la pell de l’altre.

Organitzen: Sala Beckett i Hangar

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2020 Festival de Barcelona.

BeAnotherLab

BeAnotherLab és un col·lectiu interdisciplinari fundat informalment el 2012 i establert com a Associació Cultural el 2016. L’entitat promou el flux de coneixement entre disciplines tecnocientífiques, artístiques i socials que es fan tangibles en el diàleg amb diversos sectors de la societat. El seu treball principal, “La Màquina de Ser Un altre”, és una col·lecció de coneixements i tecnologies immersives que generen la il·lusió d’encarnar una altra persona real. A partir d’aquesta possibilitat de ser un altre, el col·lectiu promou la presa de perspectiva, l’empatia i la familiaritat cap a altres realitats. Així, els seus objectius principals són:

-promoure la presa de perspectiva, centrant-se en obrir espais de diàleg amb sectors estigmatitzats de la societat;

-provocar posicions crítiques entre diferents formes de saber, donant un paper fonamental al cos i a la comunitat davant el desenvolupament econòmic i tecnocientífic actual;

-buscar noves formes de col·laboració i sostenibilitat que resultin en benefici col·lectiu.

“The Machine To Be Another” (TMBA), o “La Màquina de Ser Un altre”, és un Sistema de Realitat Virtual corporificada que permet als individus experimentar el món a través dels ulls i el cos d’una altra persona. Mitjançant una combinació de realitat virtual, ciències cognitives i arts digitals i performatives, TMBA ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a si mateixos en un cos diferent mentre es mouen i interactuen amb l’espai amb retroalimentació sensorial realista. El sistema també funciona com una plataforma oberta per codissenyar experiències immersives basades en la premissa d’aconseguir habitar en la pell de l’altre.

Aquesta investigació a llarg termini sobre com promoure l’empatia entre individus de diferents contextos socials, culturals i ideològics s’ha utilitzat per abordar qüestions com el biaix cultural i els prejudicis racials, la immigració, el vincle generacional, la resolució de conflictes i l’extensió corporal. A més, com a sistema obert i de baix pressupost (Creative Commons no comercial ShareAlike), TMBA funciona com a eina narrativa d’ampli potencial per a l’activisme social i per a les arts audiovisuals i performatives, així com en els camps de l’educació, la psicologia i la salut.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Quines són les veritables normes? (De la forma dramàtica a la forma oberta)
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 13/07/2020 al 17/07/2020
Noves formes dramàtiques entre el documental i la ficció
Taller avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, directors, intèrprets i creadors escènics en general
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Escriure tant per a públics reals com imaginats
Curs avançat de dramatúrgia
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
L’última obra dolenta
Curs avançat de dramatúrgia
Del 20/07/2020 al 25/07/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar