Curs

Interpretar con “La cualidad”

Taller d'interpretació per a actors professionals
Professor: Andrés Lima ,
Dates
Del 10/12/2018 al 20/12/2018
Horaris
10, 12, 17, 19 i 20/12 de 10:15h a 14:15h
Preu
350€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 20h (5 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El treball es desenvoluparà a partir d’allò que Andrés Lima anomena LA QUALITAT, conjunció d’allò “essencial” que proposa el text i allò “personal” que proposarà l’actor. Cada dia la divisió del treball serà la següent:

  1. Escalfaments i jocs
  2. La qualitat
  3. Interpretació de textos

Per a aquest treball, els actors participants en el taller hauran d’escollir un text, ja sigui clàssic o contemporani. Aquest text podrà ser un diàleg, en què hauran de treballar junts dos dels participants en el taller, o un monòleg (tot i que les escenes de dos donen més joc per treballar).

Es recomana anar amb compte a l’hora d’escollir les escenes: quant més llargues siguin, menys temps hi haurà per treballar-les.

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Aquest curs admet dramaturgs com a oients. Vegeu les condicions de matriculació.

Andrés Lima

Actor i director teatral, està considerat com un dels grans directors d’escena espanyols. Vinculat des de fa anys a la companyia de teatre Animalario, ha contribuït a la renovació dels conceptes de la posada en escena del teatre espanyol. En la seva faceta com a director i autor teatral, ha dut a terme gairebé una vintena de muntatges per al CDN, el Teatro de la Abadía o el Teatro de la Zarzuela, entre altres. Com a actor, ha treballat en teatre, cinema i televisió, a les ordres de directors com Vicente Aranda, David Serrano, Iciar Bollaín o Fernando León de Aranoa.

Ha obtingut el Premi MAX a la Millor Direcció en 4 ocasions: Urtain (2010), Argelino, servidor de dos amos (2009), Marat-Sade (2008) i Hamelin (2006).

En la seva faceta com a director i autor teatral, destaquen les produccions La mare (La Villarroel), Les bruixes de Salem (Teatre Grec, Barcelona/CDN, Madrid), El montaplatos (Sala Matadero de Madrid 2011), El mal de la juventud (Teatro de la Abadía), Penumbra (Teatro Matadero), Falstaff (Teatro Valle Inclán), Las alegres comadres de Windsor per a la Comedie Française (Sala Richelieu-2009), Urtain de Juan Cavestany, Striptease (d’A. Lima, amb Sol Picó i Carles Padrisa), Marat-Sade de Peter Weis (CDN-Animalario), Argelino (servidor de dos amos) a partir d’Arlequino de Goldoni (versió d’A. Lima i Alberto San Juan), les sarsueles El Bateo i De Madrid a París per al Teatro de la Zarzuela, etc. Aquesta temporada dirigirà Josep M. Pou a Moby Dick (Teatre Goya).

Entre els seus treballs com actor de teatre destaquen les obres Falstaff (direcció d’Andrés Lima), Mirandolina (versió d’Ernesto Caballero sobre La Posadera de Goldoni), La ratonera d’A. Christie, Los cuernos de don Friolera de Valle Inclán, Las bizarrías de Belisa de Lope de Vega, Air Port de la companyia Suspect Culture (Escòcia), La boda de los pequeños burgueses de Bertolt Brecht, El libertino d’Eric Enmanuelle Smith (versió i direcció de Joaquín Hinojosa per al Teatro de la Abadía) o Hamelin de Juan Mayorga.

Igualment, és un intèrpret reconegut tant en televisió com en cinema, on destaquen els seus treballs a Goya’s Ghost de Milos Forman (escrita per Jean Claude Carriere), Días de cine de David Serrano, El viaje de Carol d’Imanol Uribe, Los lunes al sol de Fernando León, Juana la Loca de Vicente Aranda, Un buen novio de Chus Delgado, Celos de Vicente Aranda, La primera noche de mi vida de Miguel Albadalejo o Días de fútbol, així com a les sèries Policías, Periodistas o Los simuladores.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).