caes
Curs

Interpretar amb “La qualitat”

Taller d'interpretació per a actors professionals
Professor: Andrés Lima ,
Dates
Del 27/11/2017 al 05/12/2017
Dies
27 i 29 de novembre, 1, 4 i 5 de desembre
Horaris
de 16:30h a 20:30h
Preu
300€
Més informació

Total hores: 20h (5 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El treball es desenvoluparà a partir d’allò que Andrés Lima anomena LA QUALITAT, conjunció d’allò “essencial” que proposa el text i allò “personal” que proposarà l’actor. Cada dia la divisió del treball serà la següent:

  1. Escalfaments i jocs
  2. La qualitat
  3. Interpretació de textos

Per a aquest treball, els actors participants en el taller hauran d’escollir un text, ja sigui clàssic o contemporani. Aquest text podrà ser un diàleg, en què hauran de treballar junts dos dels participants en el taller, o un monòleg (tot i que les escenes de dos donen més joc per treballar). En tots dos casos, les escenes hauran de girar al voltant d’un d’aquests 3 temes:

  1. El terror
  2. La Bíblia
  3. Escena amb personatge històric

Aquests temes són un suggeriment, en cap cas una obligació. Els participants també poden portar una escena que els interessi personalment. Les escenes escollides poden ser dramàtiques però també còmiques.

Es recomana anar amb compte a l’hora d’escollir les escenes: quant més llargues siguin, menys temps hi haurà per treballar-les.

Aquest curs admet dramaturgs com a oients. Contacta amb l’Andrea a obrador@salabeckett.cat.

 

Andrés Lima

Actor i director teatral, està considerat com un dels grans directors d’escena espanyols. Vinculat des de fa anys a la companyia de teatre Animalario, ha contribuït a la renovació dels conceptes de la posada en escena del teatre espanyol. En la seva faceta com a director i autor teatral, ha dut a terme gairebé una vintena de muntatges per al CDN, el Teatro de la Abadía o el Teatro de la Zarzuela, entre altres. Com a actor, ha treballat en teatre, cinema i televisió, a les ordres de directors com Vicente Aranda, David Serrano, Iciar Bollaín o Fernando León de Aranoa.

Ha obtingut el Premi MAX a la Millor Direcció en 4 ocasions: Urtain (2010), Argelino, servidor de dos amos (2009), Marat-Sade (2008) i Hamelin (2006).

En la seva faceta com a director i autor teatral, destaquen les produccions La mare (La Villarroel), Les bruixes de Salem (Teatre Grec, Barcelona/CDN, Madrid), El montaplatos (Sala Matadero de Madrid 2011), El mal de la juventud (Teatro de la Abadía), Penumbra (Teatro Matadero), Falstaff (Teatro Valle Inclán), Las alegres comadres de Windsor per a la Comedie Française (Sala Richelieu-2009), Urtain de Juan Cavestany, Striptease (d’A. Lima, amb Sol Picó i Carles Padrisa), Marat-Sade de Peter Weis (CDN-Animalario), Argelino (servidor de dos amos) a partir d’Arlequino de Goldoni (versió d’A. Lima i Alberto San Juan), les sarsueles El Bateo i De Madrid a París per al Teatro de la Zarzuela, etc. Aquesta temporada dirigirà Josep M. Pou a Moby Dick (Teatre Goya).

Entre els seus treballs com actor de teatre destaquen les obres Falstaff (direcció d’Andrés Lima), Mirandolina (versió d’Ernesto Caballero sobre La Posadera de Goldoni), La ratonera d’A. Christie, Los cuernos de don Friolera de Valle Inclán, Las bizarrías de Belisa de Lope de Vega, Air Port de la companyia Suspect Culture (Escòcia), La boda de los pequeños burgueses de Bertolt Brecht, El libertino d’Eric Enmanuelle Smith (versió i direcció de Joaquín Hinojosa per al Teatro de la Abadía) o Hamelin de Juan Mayorga.

Igualment, és un intèrpret reconegut tant en televisió com en cinema, on destaquen els seus treballs a Goya’s Ghost de Milos Forman (escrita per Jean Claude Carriere), Días de cine de David Serrano, El viaje de Carol d’Imanol Uribe, Los lunes al sol de Fernando León, Juana la Loca de Vicente Aranda, Un buen novio de Chus Delgado, Celos de Vicente Aranda, La primera noche de mi vida de Miguel Albadalejo o Días de fútbol, així com a les sèries Policías, Periodistas o Los simuladores.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Monòlegs
Curs d'interpretació
Del 05/03/2018 al 09/03/2018
Curs
El paso de la actuación a la dramaturgia (entrenamiento actoral)
Taller per a intèrprets
Del 08/01/2018 al 12/01/2018
Curs
Mapamundi – Somriure
Taller obert a artistes de diverses disciplines: teatre, dansa, arts plàstiques i dramatúrgia
Del 05/02/2018 al 09/02/2018
Curs
Taller de clown
Taller d’introducció al clown
Del 19/03/2018 al 23/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar