caes
Curs

Introducció a la direcció escènica: del text a l’escena

Curs d'iniciació a la direcció teatral
Dates
Del 17/05/2021 al 21/06/2021
Horaris
Dilluns i divendres d’11h a 14h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – no hi ha classe el 24/05)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

Com és el pas del text a l’escena?
Aquest curs proposa fer una aproximació a la direcció escènica i oferir algunes eines d’anàlisi i de treball per encarar una escenificació a partir d’un text dramàtic. Plantejarem unes passes a seguir tenint en compte el conjunt d’elements que intervenen en el procés d’una posada en escena: l’acció, l’intèrpret, l’espai escènic, el vestuari, el so, etc.
Per això farem conviure la part teòrica amb la part pràctica. Treballarem obres contemporànies i, d’entre aquestes, escollirem una escena per muntar.

Curs adreçat a totes aquelles persones que tinguin interès en la direcció escènica i vulguin introduir-se en la matèria.

Glòria Balañà i Altimira

Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2003). Màster Oficial d’Estudis Teatrals per la UAB, l’IT i la UPF (2012).

Amplia la seva formació amb laboratoris de dramatúrgia, interpretació i creació a la Biennal de Venècia (Jan Lauwers/Needcompany, Anne Bogart), a l’Obrador de la Sala Beckett (Claudio Tolcachir, Javier Daulte, José Sanchis Sinisterra) i al Festival Internacional de Sitges (Yves Lebeau), entre altres.

Des del 2012 és professora de les Especialitats d’Escenificació i Dramatúrgia i d’Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. També imparteix classes de direcció escènica a l’Obrador de la Sala Beckett.

Forma part del consell de redacció de la revista Pausa. Quadern de teatre contemporani de la Sala Beckett des de 2007.

Com a directora d’escena ha realitzat, entre altres, els següents espectacles de dramatúrgia contemporània: Decadència d’Steven Berkoff (Festival Temporada Alta-La Planeta, 2019. Escenari Brossa, 2020); Les cadires d’E. Ionesco (Festival Temporada Alta-La Planeta i Teatre Akadèmia, 2016); El setè cel de Caryl Churchill, amb Teatre de l’Enjòlit (Sala Beckett, 2014);  Utopies (Joves extraordinaris) de Victoria Szpunberg, projecte pedagògic de l’escola Eòlia fet a Montpellier, Barcelona (Teatre Grec, 2013) i Berlín; Boys don’t cry de V. Szpunberg (Sala Cuarta Pared Madrid, 2013. Teatre Lliure i Teatre Tantarantana, Festival Grec, 2012); La marca preferida de las hermanas Clausman de V. Szpunberg (Sala Beckett, 2019. Sala Cuarta Pared Madrid, 2011. Teatre Tantarantana, 2010); Elèctrics de Pau Miró (Festival Temporada Alta – La Mercè, 2009. Sala Beckett, 2010); Reflections, concert-instal·lació de música contemporània, idea de José Luis Bieito (CaixaForum Barcelona i Roca Umbert Granollers, 2008); Àlea Arborea, concert escenificat d’Anna Bofill (Sala Beckett, 2007); L’ham de Gemma Rodríguez (Teatre Alegria i Sala Beckett, 2007); Los perros y los niños son los únicos que miran con ojos de poeta, espectacle de teatre-dansa i música, idea de José Luis Bieito (Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, 2006); Pulsió de F.X. Kroetz (Teatre Zorrilla i Teatre Tantarantana, 2005), i Hamletmachine de Heiner Müller (Teatre Lliure, 2004).

Com a dramaturga, ha escrit i dirigit Desencant, espectacle de creació (Teatre Lliure i Sitges Teatre Internacional, 2004); Elecktra (Teatre Estudi, 2003), i M. Bovary  (Teatre Artenbrut, 2002), obra publicada a la revista Escena. També ha escrit i dirigit dramatúrgies per a l’escena de figures femenines com Clara Campoamor, Mary Wollostonecraft i Simone de Beauvoir.

Ha fet d’ajudant de direcció en nombrosos muntatges amb Ramon Simó, Carles Alfaro, Àlex Rigola, Carme Portaceli, entre altres, en diferents teatres i festivals de Catalunya, Espanya i Europa.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
El nuevo teatro-documento o la reelaboración escénica de la realidad
Curs avançat de dramatúrgia virtual
Del 27/04/2021 al 25/05/2021
Curs
Cliffhanger (Tècniques per a la construcció de l’interès, la tensió i el ritme en la dramatúrgia)
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 29/04/2021 al 17/06/2021
Curs
Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)
Curs especialitzat d’escriptura
Del 30/04/2021 al 18/06/2021
Curs
El ritme de la comèdia
Taller d’interpretació per a actors i actrius professionals
Del 03/05/2021 al 07/05/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar