CA ES EN
Curs

Introducció a la direcció escènica: del text a l’escena

Curs d'iniciació a la direcció teatral
Dates
Del 13/11/2017 al 20/12/2017
Horaris
Dilluns i dimecres, de 17:30h a 20:30h
Preu
330€
Més informació

Duració total: 33 hores (11 sessions – El 6/12 no hi ha classe)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Com és el pas del text a l’escena? El curs proposa fer una primera aproximació a la direcció escènica i oferir algunes eines d’anàlisi i de treball per encarar una escenificació a partir d’un text dramàtic. Plantejarem unes passes a seguir tenint en compte el conjunt d’elements que intervenen en el procés d’una posada en escena: l’acció, l’intèrpret, l’espai escènic, el vestuari, el so, etc.

Per això farem conviure la part teòrica amb la pràctica. Treballarem obres contemporànies i, d’entre aquestes, escollirem una escena per muntar amb actors. L’últim dia es farà una aula oberta a la qual podrà assistir tothom que ho vulgui.

Curs adreçat a totes aquelles persones que tinguin interès en la direcció escènica i vulguin introduir-se en la matèria.

Glòria Balañà i Altimira

Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2003). Màster Oficial d’Estudis Teatrals per la UAB, l’IT i la UPF (2012).

Amplia la seva formació amb cursos de dramatúrgia i interpretació a l’Obrador de la Sala Beckett (Javier Daulte i Claudio Tolcachir, entre altres), La Piconera (Los Corderos) i al Festival Internacional de Sitges (Yves Lebeau).

Forma part del consell de redacció de la revista Pausa. Quadern de teatre contemporani de la Sala Beckett.

Actualment és professora de dramatúrgia i direcció a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat com ajudant de direcció amb Ramon Simó, Carles Alfaro, Àlex Rigola, Carme Portaceli i Luca Valentino, entre altres, en diferents teatres i festivals de Catalunya (TNC, Teatre Lliure, Festival de Peralada, Festival d’Òpera de Butxaca…).

Com a directora d’escena ha realitzat, entre altres, els següents espectacles: El setè cel, de Caryl Churchill, amb Teatre de l’Enjòlit (Sala Beckett 2014); Joves extraordinaris (Utopies), de Victoria Szpunberg, projecte pedagògic de l’escola Eòlia fet a Montpellier, Barcelona (Teatre Grec 2013) i Berlín; Boys don’t cry, de Victoria Szpunberg, Sala Cuarta Pared Madrid (2013), Teatre Lliure i Teatre Tantarantana (Grec 2012); La marca preferida de las hermanas Clausman, de Victoria Szpunberg, Sala Cuarta Pared Madrid (2011) i Teatre Tantarantana (2010); Elèctrics, de Pau Miró, Temporada Alta de Girona (2009) i Sala Beckett (2010); Reflections, concert-instal·lació de música contemporània, idea de José Luis Bieito, CaixaForum de Barcelona (2008); Àlea Arborea, concert escenificat d’Anna Bofill, Sala Beckett (2007); L’ham, de Gemma Rodríguez, Sala Beckett (2007); Los perros y los niños son los únicos que miran con ojos de poeta, espectacle de teatre-dansa i música, idea de José Luis Bieito, Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (2006); Pulsió, de Franz Xaver Kroetz, amb la companyia Teatre de Calaix, Teatre Tantarantana (2005), i Hamletmachine de Heiner Müller, dins del cicle Assaigs Oberts, Teatre Lliure (2004).

Com a dramaturga, ha escrit i dirigit Desencant, espectacle de creació al Teatre Lliure dins dels Assaigs Oberts i al Sitges Teatre Internacional (2004); Elecktra, al Teatre Estudi de l’IT (2003), i M. Bovary al Teatre Artenbrut (2002), obra publicada a la revista Escena.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Escriure teatre
Curs d'iniciació anual
Del 09/10/2017 al 14/05/2018
Curs
(El plaer de) la primera rèplica
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 10/10/2017 al 12/12/2017
Curs
Laboratori de personatges: recerca de la veu
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 30/10/2017 al 18/12/2017
Curs
Traduir per a l’escena
Curs de traducció teatral
Del 04/10/2016 al 20/12/2016
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar