caesen
Curs

Juego, azar y escritura

Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Professora: Denise Duncan ,
Dates
Del 29/01/2021 al 09/04/2021
Horaris
Divendres d'11h a 14h
Preu
290€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – el 2/4 no hi ha classe)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El joc constitueix un dels fonaments de la creativitat humana. De fet, és mitjançant el joc que les persones aprenen des de les regles del funcionament social fins a les infinites possibilitats de la ficció. Durant milers d’anys, la humanitat ha desenvolupat jocs més o menys complexos, més o menys atzarosos. Per a Manuel Romo, per exemple, en el seu llibre Psicologia de la creativitat, és l’atzar més la capacitat de judici el que recolza aquest acte creatiu. Què ens poden aportar els jocs com a escriptors?

En aquest curs aprofitarem diferents jocs per a estimular la imaginació, crear escenes i desenvolupar textos dramàtics. Utilitzarem sistemes que aportin frescor, atzar, risc i que ajudin a treballar des del gaudi que aporta el joc, per donar-li curs a la llibertat creativa.  Així, tindrem una sèrie d’estímuls com el MindMaze (incidents desencadenants), Tarot (arquetips i desenvolupament de personatges), I-Ching (estructures possibles, conflictes dramàtics), Dixit (creació d’imatges i atmosfera), Cluedo (trama, tensió dramàtica), etc.

Les sessions comptaran amb dues parts: una d’explicació de les normes del joc en qüestió més l’exploració de què ens pot aportar per a l’escriptura dramàtica, i una segona d’aplicació teoricopràctica dels fonaments bàsics de l’escriptura a partir del joc utilitzat. És a dir, crearem escenes que parteixin d’elements del joc/sistema d’atzar i aquesta serà l’excusa per a l’aplicació dels conceptes bàsics de l’escriptura teatral.

Denise Duncan

Llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2012). Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017). Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universidad de la Coruña (2004). Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i en Comunicació Col·lectiva amb èmfasi en Periodisme per la Universidad de Costa Rica (2004). A partir del 2002 es dedica principalment al teatre com a actriu, productora, dramaturga i directora d’escena. És Accèssit del Premi per a textos teatrals Marqués de Bradomín per la seva obra Negra, o nocturnal de una piel inoculada por el odio nuestro de cada día (2004) i Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover per Negrata de merda (2018). Ha estat becada per al VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE per Banzo, el aliento de las ancestras (2019).

És membre fundador del del Col·lectiu Tinta Negra i de La Pulpe Teatro (companyia independent). Entre les seves obres destaquen Está linda la mar (autoria i direcció; 2012); Vaques sagrades de Tarooa Teatre (autoria; Teatre Almeria, 2013); C.O.C.A. (autoria i direcció; IT Emergents: Festival Grec, Temporada Alta i FiraTàrrega, Fira de Teatre de Manacor, 2014); La Taverna dels Bufons (coautora juntament amb Martí Torras; Teatre Romea); Una dona en el mirall (autoria i direcció; Sala Atrium, 2018); Taques de tardor (lectura dramatitzada al cicle “Dones Lliures-Clàssics desgenerats” del Teatre Lliure, 2019) i Negrata de merda (Teatre Tantarantana, 2019), entre altres.

Denise Duncan va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2019-20. El combat del segle és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat l’octubre de 2020.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Pier Paolo Pasolini, l’home i l’artista
Curs de divulgació teatral obert a tothom
Del 05/03/2021 al 26/03/2021
Curs
Dramatúrgies del pensament. Escriure i fer teatre per a aquests temps
Curs avançat de dramatúrgia i 'Dramaturgie' per a autors, directors i intèrprets
Del 18/01/2021 al 08/03/2021
Curs
L’escriptura de la memòria
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 21/01/2021 al 25/03/2021
Curs
L’escenificació: del concepte a l’escena
Curs de direcció escènica per a intèrprets, directors, dramaturgs i qualsevol persona interessada en les arts escèniques
Del 21/01/2021 al 25/03/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar