caesen
Curs

Juego y compromiso

Taller d’entrenament actoral per a actors i actrius professionals
Professor: Javier Daulte ,
Dates
Del 09/01/2020 al 18/01/2020
Horaris
Dies 09, 10, 13, 14, 15, 16, 17 i 18/01 de 10h a 14h
Preu
460€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 32h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Es tracta d’un entrenament emocional per actors i alumnes avançats. A través de dispositius especialment dissenyats, es procurarà la indagació i posada en pràctica de les premisses bàsiques de l’entrenament emocional que són:

-L’arbitrarietat emocional (l’aposta emocional)

-La mutació emocional

-El salt emocional

Cada sessió de treball constarà de dues parts: per una banda, dispositius d’entrenament emocional pròpiament dit i, per l’altra, dispositius d’improvisació (escenes).

La combinació entre les premisses bàsiques de l’entrenament emocional i la clara captura de les regles del joc que proposa cada escena permet a l’actor fer-se amo de l’especificitat del seu art. Anomenem això el procediment actoral.

Javier Daulte

Javier Daulte és guionista, dramaturg i director de teatre. Va ser fundador i integrant del ja dissolt grup Caraja-ji de Buenos Aires, Argentina.

Ha rebut més de vuitanta distincions tant en l’àmbit nacional com fora del país. Les seves obres, totes elles considerades comèdies dramàtiques, han contribuït a la renovació del teatre a Buenos Aires i a Barcelona, introduint en el seus arguments elements fantàstics i de gènere dins d’una construcció hiperrealista que es manifesta a través de diàlegs àgils i creïbles. Entre les seves creacions cal destacar Criminal, La Escala Humana, Bésame Mucho, 4D Òptic, Ets aquí?, Nunca estuviste tan adorable, Automàtics, La Felicitat, Com pot ser que t’estimi tant, Tres dones i un llop i Proyecto Vestuarios.

Com a director destaca per l’extraordinària dinàmica de les seves posades en escena i la precisa direcció d’actors. Ha dirigit textos aliens amb gran èxit, com Baraka, Un Dios Salvaje, Espejos circulares, Lluvia Constante, Filosofía de vida, Mineros i El hijo de P#!@ del sombrero.

És assessor pedagògic d’EÒLIA, on s’imparteix el seu mètode per a actors sota el nom de Procediment Daulte.

Entre 2006 i 2009 va ser Director Artístic de La Villarroel.

Ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Ciutat de Barcelona 2006, el Premi Konex de Platí al millor director de teatre de la dècada 2001-2010 i diversos Ace de Oro.

 

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Un teatre per als temps presents. Ètica, estètica i política del teatre contemporani
Curs avançat de dramatúrgia
Del 14/01/2020 al 25/02/2020
Curs
Aprendre dels millors
Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Del 21/01/2019 al 25/03/2019
Curs
Esprémer la llengua fins a fer-ne un drama
Curs d’escriptura dramàtica
Del 21/01/2020 al 24/03/2020
Curs
Bienvenidos al huerto de lo real: hechos reales como punto de partida de la escritura teatral
Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Del 21/01/2020 al 24/03/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar