caes
Curs

Jugar a ser Déu

Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Professor: Sergi Pompermayer ,
Dates
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Horaris
Dimarts de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 27h (9 sessions)

 

En cas de confinament, aquest curs començarà de manera virtual i passarà a ser presencial quan s’acabi el confinament. Per a més informació contacta a obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Escriure ficció, escriure teatre, és com jugar a ser Déu. Tenim el nostre pla i, per portar-lo a terme, hem de saber com construir el nostre univers, amb les seves pròpies lleis, també creades per nosaltres mateixos. I també hem de saber com crear, com donar vida, als protagonistes de les nostres històries, a qui hem de comprendre i estimar per damunt dels seus defectes i les seves contradiccions, però amb qui no hem de tenir pietat, ni tampoc por a fer-los patir. Perquè si no pateixen no hi ha drama. Ni tampoc comèdia.  En aquest curs intentarem que cada alumne acabi escrivint una peça breu, centrant-nos sobretot en la creació dels personatges i el seu món. I a jugar a ser Déu, és clar.

Sergi Pompermayer

Sergi Pompermayer és llicenciat en veterinària. Debuta com a autor dramàtic l’any 1997 amb Zowie (XXV Premi Ciutat d’Alcoi), estrenada al Teatre Lliure amb direcció de Lluís Homar. També ha escrit El sexe dels objectes (lectura dramatitzada al TNC); Refugiats (TNC), amb direcció de David Plana; Cafè (Teatre Artenbrut); el monòleg Un Pare Emprenyat (Mercat de les Flors), interpretat i dirigit per Josep Julien; Canguelis, amb direcció de Jordi Puntí; Top Model, amb direcció de Pep Cruz (Festival Temporada Alta 2009); Llum de guàrdia, conjuntament amb Julio Manrique (Teatre Romea); Oddi al Teatro del Arte de Madrid, amb direcció de Paco Montes; New Order (Sala Flyhard); Ossos, per a la Companyia Toni Albà, i Sacrifici (La Villarroel), dirigides per ell mateix, i Blues (Sala Beckett), dirigida per Norbert Martínez. També és l’autor de La Comedia de las Mentiras, escrita conjuntament amb Pep Anton Gómez a partir de textos de Plaute i estrenada al Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. Ha realitzat les dramatúrgies de Timó d’Atenes de W. Shakespeare (Biblioteca de Catalunya) i de Don Joan de Molière (TNC), dirigides per David Selvas. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, a l’anglès, el portuguès, el txec i el grec. Com a guionista, ha escrit per a Plats Bruts, Porca Misèria, Lo Cartanyà, La Riera, Ask Lara (Premi Emmy 2012), Jet Lag, Moncloa ¿dígame?, L’un per l’altreLa Sagrada Família, i la sèrie documental Matchday, Inside FCB. Té publicades les obres Zowie (Edicions 62), Refugiats (Proa), Un Pare Emprenyat (Editorial AADPC), Top Model (Arola), New Order (Sala Flyhard), La Comedia de las Mentiras (Ediciones Antígona) i Blues (Biblioteca Sala Beckett).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 22/04/2020 al 17/06/2020
Curs
La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges
Taller d’interpretació
Del 27/04/2020 al 30/04/2020
Curs
Del fer al dir
Curs d’escriptura poètica
Del 30/04/2020 al 18/06/2020
Curs
Escriure per a actors, interpretar per a dramaturgs
Curs per a intèrprets i dramaturgs
Del 04/05/2020 al 15/05/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar