caesen
Curs

La escena contraria

Curs avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, intèrprets i directors
Professora: Lucía Carballal ,
Dates
Del 26/10/2020 al 30/10/2020
Horaris
De dilluns a divendres, de 16h a 19h
Preu
180€
Idioma
Castellà
Més informació

Durada: 15 hores (5 sessions)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs es farà de manera virtual.

Quan abordem l’escriptura d’una obra, tendim a fer associacions automàtiques que limiten les seves possibilitats. Pensem, per exemple, que si l’obra tracta un tema en concret, l’enfocament “natural” és un de sol. Creiem que un personatge amb unes determinades característiques hauria de comportar-sempre d’acord a elles, etc., com si assumíssim “paquets d’idees” que ofeguen l’escriptura.

Aquests automatismes tenen molt a veure amb la imitació (inconscient) d’allò que ja hem vist o fins i tot amb els nostres propis prejudicis pel què fa a les coses. Però, en realitat, escriure és veure què passa quan traiem el cap a l’altre costat i transitem llocs que no esperàvem transitar. Llavors podríem explicar una ruptura com un enamorament, una festa com una guerra, una addicció com una història d’amor.

En aquest taller abordarem estratègies pràctiques per desenvolupar escenes, personatges i obres des de la recerca del contrari. Reflexionarem i, sobretot, escriurem, a partir de premisses de contradicció i ambigüitat amb què desplegarem les possibilitats de situacions i diàlegs. Crearem personatges que volen el què odien, busquen allò que temen o presumeixen del què els falta.

El taller està dedicat a autors, directors i actors i a qualsevol persona interessada en l’escriptura dramàtica. L’únic requisit és portar a taller el germen d’una obra nova, entenent-lo com casella de sortida: una premissa, una imatge, un tema, un personatge… qualsevol petit punt de partida per a un text nou. L’objectiu és que, a terme de taller, cada participant hagi esbossat les coordenades per a la creació d’aquesta obra pròpia, per a la qual haurà generat, a més, diferents materials escrits.

Lucía Carballal

Lucía Carballal és una de les dramaturgues joves més reconegudes d’Espanya. És creadora de més d’una desena de textos teatrals, entre els quals destaquen La resistencia (Teatros del Canal, Madrid), Una vida americana (Teatro Galileo, Madrid), Los temporales (Centro Dramático Nacional, Madrid), A España no la va a conocer ni la madre que la parió (coescrit amb Víctor Sánchez Rodríguez; Teatro del Barrio, Madrid) i Mejor historia que la nuestra (Teatro Lara, Madrid; text guardonat amb un Accèssit del Premio Marqués de Bradomín i finalista del Premio Calderón de la Barca). En tres ocasions ha estat candidata al Premi Max a Millor Autoria Revelació. També ha rebut diverses beques de creació per part d’entitats com El Pavón – Teatro Kamikaze, l’INAEM i La Cuarta Pared. En paral·lel a la seva carrera com autora teatral, treballa com a guionista de TV, essent Vis a vis (FOX) el seu treball més recent.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Calidoscopi de relats, realitats i personatges
Curs avançat de dramatúrgia
Del 06/10/2020 al 15/12/2020
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 09/11/2020 al 21/11/2020
Curs
Formació en perspectiva de gènere a les arts escèniques
Taller de gènere
Del 07/10/2020 al 04/11/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar