Curs

La felicitat no dona trama

Curs de guió de televisió
Professor: David Plana ,
Dates
Del 03/10/2022 al 12/12/2022
Horaris
Dilluns d’11h a 14h
Preu
330€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – no hi ha classe el 31/10)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

D’on venen les històries? Quins són els ingredients per a una bona sèrie?

Partint de la seva llarga experiència com a guionista, David Plana desgranarà els secrets de com es fa una sèrie i analitzarà les fases de la creació d’un guió televisiu. Com es crea una bíblia? Què fa interessant un personatge? Com s’estructura un capítol? Quines característiques ha de tenir un bon diàleg?

La felicitat no dona trama és un curs destinat a persones sense experiència prèvia o professionals que vulguin aprofundir en l’ofici de crear històries per a la petita pantalla. Una manera d’explorar les particularitats de l’element més important de qualsevol sèrie de televisió: el guió.

David Plana

David Plana ha participat com a guionista en múltiples sèries (La memòria dels cargols, Moncloa, ¿dígame?, Jet-Lag, Com si fos ahir…) i va ser un dels autors de la bíblia original de Ventdelplà. És el creador de les sèries La Riera i Mercado Central. També ha escrit pel·lícules per a televisió, com L’enigma Verdaguer.

Com a dramaturg ha estrenat al Teatre Lliure, al Teatre Nacional de Catalunya i la Sala Beckett. Ha rebut el reconeixement del públic i de la crítica per obres com Mala sang, La dona incompleta o Els Encantats (Premi Frederic Roda 2015).

Té una llarga experiència com a docent de guió i dramatúrgia, impartint classes a la Sala Beckett, l’ESCAC i la Universitat Pompeu Fabra.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció