caesen
Curs

La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges

Curs d'interpretació
Professora: Sílvia Munt ,
Dates
Del 28/09/2020 a l'01/10/2020
Horaris
De dilluns a dijous, de 15h a 19h
Preu
200€
Idioma
Català
Més informació

Durada: 16 hores (4 sessions)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

Les claus de la construcció de la personalitat d’un individu les trobarem en la comprensió exhaustiva del text. Amb aquesta informació, lligada a la inevitable personalitat pròpia, sorgirà una interpretació sincera i única que és l’objectiu a perseguir tossudament.

A partir del treball d’escenes (monòlegs, escenes teatrals o cinematogràfiques), aprendrem a entendre com es construeix un personatge: què sent, què pensa, com es relaciona, quin conflicte té, què vol, com escolta, qui és… La finalitat d’un actor, però, és fer invisible el seu treball per arribar a transmetre uns sentiments on desaparegui l’artifici, per donar pas a un moment vital versemblant i únic.

La veu, el cos i la ment han de ser al servei de la comprensió profunda de l’ànima que ens toca defensar.

Els participants en aquest taller hauran d’escollir una escena o part d’una escena (unes 10 pàgines) que els agradi o els interessi d’una de les obres que els serà enviada oportunament. Serà imprescindible, però, que es llegeixin l’obra sencera en qüestió abans de l’inici del curs.

Sílvia Munt

Sílvia Munt és actriu, directora de cinema i de teatre i guionista. Després d’una extensa carrera com a actriu, durant la qual va participar en més de cinquanta pel·lícules i amb què va obtenir, entre d’altres, el premi Goya pel seu paper a Alas de mariposa, ​​el 2001 dóna un gir a la seva trajectòria dedicant-se principalment a la direcció, tant de pel·lícules de ficció com documentals i teatre. En aquesta etapa ha obtingut el seu segon Goya com a directora per Lalia, el seu primer curt documental; el van seguir Gala (llargmetratge documental, Premi a la Millor Òpera Prima), Pretextos (llargmetratge de ficció,  Millor direcció al Festival de Màlaga), etc. El seu últim projecte documental, La granja del paso, una pel·lícula que parla de la capacitat de superació i solidaritat en una societat castigada per la crisi, s’està distribuint actualment per França, després d’haver obtingut nombrosos premis internacionals (Primer premi a la Seminci de Valladolid; Primer premi PRIMED, etc.). També ha dirigit nombroses obres de teatre amb un enorme èxit de crítica i públic: El Preu, Les Noies de Mossbank Road, La Resposta, Dogville, Casa de Nines, etc.

Com a realitzadora de pel·lícules per a televisió, ha dirigit vuit pel·lícules, de les quals també ha estat autora dels guions. La seva última adaptació de Vida privada de Josep M. de Sagarra, minisèrie de 2 capítols, li va valer el premi Gaudí a millor pel·lícula.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Riure del poder
Taller d'interpretació
Del 05/10/2020 al 16/10/2020
Curs
El cuerpo en acción. Taller sobre herramientas actorales
Taller d’interpretació per a intèrprets o estudiants avançats
Del 19/10/2020 al 23/10/2020
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 09/11/2020 al 21/11/2020
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar