Total hores: 30h (10 sessions – el 12/10 i el 7/12 no hi ha classe)
Més informació: obrador@salabeckett.cat
Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.
Aquest curs reserva fins a 2 places per a alumnes que vulguin prendre-hi part virtualment.
Iniciar-se en l’escriptura teatral significa aprendre en quin moment deixar de costat el judici i en quin moment aplicar-lo, com corregir les escenes i com guiar l’escriptura sense caure en bloquejos mentals, com identificar en quins moments estem connectats amb la pròpia paraula i quin nivell d’intimitat tenim amb ella. Tot això vol dir estudiar la tècnica interna, és a dir, l’àmbit d’entrenament de l’escriptura en el qual es treballa la disposició d’escolta interior perquè l’escriptura aflori en una plenitud de connexió. Com lladres, treballem en intimitat amb nosaltres mateixos, d’amagat de les nostres interferències mentals, que sempre ens vigilen. En paral·lel, en la mesura en què l’experimentació pràctica ens permeti assimilar-los, també anirem donant els rudiments de la tècnica externa, és a dir, les eines per construir diàlegs, personatges i estructures.
Per tal d’assolir tot això, la metodologia d’aquest curs tindrà dues parts clarament diferenciades. En primer lloc, experimentarem l’aprenentatge lúdic per osmosi, és a dir, la cleptomania: tot partint de mites universals, robarem personatges, frases i situacions dels companys amb la finalitat d’entrar en contacte amb un petit inconscient col·lectiu del grup a través de l’escriptura. Després, procedirem a la lectura d’allò escrit, afinant l’escolta per entendre en quin moment s’esdevé la connexió amb la pròpia paraula, aquell moment màgic de l’escriptura en què forma i contingut són un. En segon lloc, cada autora i autor podrà elaborar dins del taller el plantejament inicial d’una obra dramàtica pròpia, independent del cercle cleptòman, de manera que puguem treballar com es pensa una idea de base perquè sigui teatral d’entrada.

Llicenciat en Dramatúrgia a l’Institut del Teatre, complementa la seva formació com a autor amb José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett i a la Universitat de les Arts (UDK) de Berlín.
Com a autor, ha estrenat les obres Salento, El darrer secret de James Dean, Niño fósil, Los niños oscuros de Morelia (Premi Jorge Eliecer Gaetán, Colòmbia), Mala nit, Vino lunar i Sarab, i està en vies d’estrenar les peces Les males nits d’Amir Shrinyan i La lenta pesquisa. Ha publicat a Ed. Teatro del Astillero, Ed. de l’Institut del Teatre i a la revista ADE Teatro, i, en línea, a Contexto Teatral (http://www.contextoteatral.es). Ha estat traduït a l’anglès, a l’alemany, al francès, al grec, al turc, i a l’àrab, i algunes de les seves obres han viatjat a Madrid, Bogotà, Buenos Aires, Monterrey, Santiago de Xile, Quito, Istanbul, Atenes o Tànger.
El 2004 funda amb l’actriu Alicia González Láa i amb la directora Andrea Segura la companyia A3 Teatre. Des de l’any 2005 imparteix classes, tallers i tutories d’escriptura per a teatre i cinema i coordina laboratoris d’investigació dramatúrgica col·lectiva. Vinculat al Goethe Institut, des del 2010 desenvolupa la seva altra vocació: traduir de l’alemany tallers de dramatúrgia i textos teatrals.
L’any 2012 funda amb l’actor i director Rodrigo García Olza la companyia Nigredo.
L’admissió es farà segons valoració del currículum.
Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.
Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.
Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.