Curs

La manifestació de la comèdia en la interpretació

Curs de comèdia per a actrius i actors
Professor: Marc Martín ,
Dates
Del 27/01/2023 al 03/03/2023
Horaris
Divendres de 16:30h a 19:30h
Preu
235€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 18h (6 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El curs té com a objectiu que els actors aprenguin a identificar en un text d’on ha de sortir la comèdia, i actuar aconseguint que es manifesti tot el potencial còmic de l’obra. Durant les classes, predominantment pràctiques, els alumnes treballaran diferents escenes de teatre, televisió i cinema. A les sessions parlarem de malapteses i de les tres formes diferents que adopta la comicitat. També analitzarem i farem servir moltes de les tècniques involucrades en la interpretació de comèdia, com l’exageració, l’atenuació, la juxtaposició o el crescendo. Treballarem la versemblança de la interpretació, la veritat, el ritme, la intensitat i les reaccions, i farem servir una eina molt útil: els batecs (beats). Explicarem la importància de la situació, veurem com funcionen els acudits i què és la perspectiva còmica dels personatges. Finalment, estudiarem quines necessitats dramàtiques i còmiques condicionen el moviment dels actors (blocking).

Marc Martín

Marc Martín és director de televisió especialitzat en comèdia. Va estudiar cinema a la New York University i interpretació a l’escola HB Studio, també de Nova York. Actualment, és el realitzador del Polònia (TV3). En teatre ha dirigit L’Esternut i Altres Històries amb el teatre Kaddish. També va dirigir Señoras Que… (Neox), Vinagre (TV3) i va participar de l’èxit televisiu Homo Zapping (Antena 3).

Fa anys que investiga sobre la comèdia i n’ha desenvolupat una teoria inèdita. Actualment, està preparant l’edició d’un llibre sobre comèdia, el contingut del qual s’impartirà al curs. També fa classes de direcció de comèdia al postgrau “Guió i Realització de programes d’humor per a Ràdio i Televisió” de la Universitat Blanquerna (Ramon Llull), a ECIB (Escola de Cinema de Barcelona) i a l’Escola Universitària ERAM, de Girona; i d’interpretació de comèdia per a intèrprets a la Sala Beckett.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Prácticas actorales: El “afuera” como eje de la creación actoral
Taller d’interpretació
Del 23/01/2023 al 27/01/2023
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 23/01/2023 al 13/03/2023
Curs
Transitar por el defecto
Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Del 28/01/2023 al 04/03/2023
Curs
Basat en fets reals: escriure des de la realitat
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 24/01/2023 al 28/03/2023