caes
Curs

L’autor teatral i la seva època

Seminari avançat de dramatúrgia
Dates
Del 20/04/2020 al 22/04/2020
Horaris
De dilluns a dimecres de 17h a 20h
Preu
50€
Més informació

Total hores: 9h (3 sessions)

 

Aquest curs queda exclòs de l’Itinerari Beckett

 

Per a més informació contacta a obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

En aquest curs treballarem la relació del teatre amb el seu present històric, cultural i polític, amb tot allò que conforma les coses que passen al seu voltant en el moment actual (en altres paraules, amb l’actualitat).

Penso que tot autor, escriptor, artista (però sobretot aquell qui escriu obres de teatre) és, més que qualsevol altre, qui es comunica més profundament amb la seva època.

De fet, tot gran període del teatre dona obres que expressen l’actualitat del moment. Tot escriptor important, des dels tràgics grecs fins als dramaturgs del segle XX, passant pels elisabetians, es veu afectat o influenciat pels esdeveniments que tenen lloc durant la seva vida.

Dic això perquè, des de fa molts d’anys, la nostra època és expressada més pels directors d’escena que no pas pels autors dramàtics.

Vull insistir, doncs, en aquest punt, exposant les meves reflexions al voltant d’això i discutint-les amb els participants en aquest taller.

Amb aquest objectiu, la distribució dels temes a tractar durant aquests tres dies serà la següent:

  • Parlarem del meu itinerari com a escriptor, durant el qual anirà sorgint la condició i la posició del dramaturg en l’actualitat.
  • Exposarem el tema esmentat més amunt, establint un intercanvi amb els participants.
  • Llençarem la pregunta de l’escriptura teatral en si mateixa, és a dir: com escriure avui una peça teatral? Això ho farem, no en forma de lliçó d’escriptura creativa, sinó més aviat a través d’exercicis pràctics. Provocarem que els participants al taller comparteixin exemples del seu treball d’escriptura, extractes de les seves peces, etc.

Dimitris Dimitriadis

Dimitris Dimitriadis

Dimitris Dimitriadis (Tessalònica, 1944) és un dels dramaturgs més importants del panorama teatral contemporani.

Dramaturg, assagista, poeta i traductor de nombrosos autors com Shakespeare, Tennessee Williams, Samuel Beckett, Jean Genet o Marguerite Duras, ha escrit novel·les i una trentena d’obres de teatre. També és l’autor d’assajos sobre el text escènic (El Teatre en escrit o El drama de l’univers) i dels volums poètics Catàlegs.

La seva primera obra, El preu de la revolta al mercat negre, va ser muntada l’any 1968 per Patrice Chéreau. Diverses de les seves obres han estat escenificades per Anne Dimitriadis, Stefanos Lazaridis, Yannis Houvardas, Yannis Kokkos o Giorgio Barberio Corsetti.

Durant l’etapa d’Olivier Py al Teatre Odéon de París, es consagrava cada temporada a un autor «major» de la dramatúrgia contemporània europea. L’any 2009, l’autor protagonista de la temporada va ser Dimitris Dimitriadis.

El 2014 Albert Arribas va estrenar en català el seu text Moro com a país al TNC, interpretat per Màrcia Cisteró. L’obra és una de les seves peces més celebrades, la qual no ha deixat de ser objecte de nombrosos muntatges que han acabat situant-lo entre els títols teatrals més importants de la segona meitat del segle XX.

Al Festival d’Avinyó de l’any 2014 es va representar un dels seus darrers textos a càrrec de Dimitris Karantzas, O kyklismos tou tetragonou (L’encercladura del quadrat).

Una bona part dels seus textos són accessibles en francès, i es troben publicats sobretot a Les Solitaires Intempestifs.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Enlloc com a casa
Taller d’interpretació
Del 20/04/2020 al 30/04/2020
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Curs
Jugar a ser Déu
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 22/04/2020 al 17/06/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar