Curs

L’enfocament anglosaxó: acció i interpretació “on the line”

Taller d'interpretació
Professor: Ramin Gray ,
Dates
Del 09/07/2018 al 14/07/2018
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (dissabte, només matí)
Preu
350€ (preu amb dinar inclòs)
Idioma
Anglès
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

El director que va enlluernar al Lliure el passat mes d’octubre amb Living With the Lights On torna a Barcelona a impartir un taller per a intèrprets professionals.

Els textos teatrals són instruccions, una sèrie de rèpliques o línies de diàleg concebudes per activar l’espectador. Mitjançant principalment textos moderns però també alguns de clàssics, aquest taller examinarà tècniques per maximitzar el poder de la rèplica. Tot centrant-se en l’acció dramàtica, els participants treballaran a partir d’una selecció d’escenes, començant per la rèplica i utilitzant aquesta base sòlida per desenvolupar un treball fresc, vigorós i físic.

El curs serà en anglès i disposarà d’un traductor.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2018 Festival de Barcelona.

Ramin Gray

Ramin Gray és un director de teatre britànic nascut a Londres i que va viure a Oxford, Teheran, Nova York i París abans de graduar-se pel Christ Church d’Oxford l’any 1987. Parla francès, persa, àrab, alemany i italià i ha viatjat molt, especialment per l’Orient Mitjà.

Ha dirigit nombroses obres de nova creació, treballant amb els dramaturgs contemporanis més destacats. Del 2000 al 2009 Ramin va formar part de la Royal Court, primer com a associat internacional i més endavant com a director associat. Allà va dirigir més de 15 estrenes mundials o britàniques. Entre altres cal destacar Push Up de Roland Schimmelpfennig, Terrorism dels Presnyakov Brothers, Ladybird de Vassily Sigarev, Way to Heaven de Juan Mayorga, Womanand Scarecrow de Marina Carr, Motortown de Simon Stephens (també al Wiener Festwochen, premi de la crítica Falter), Advice to Iraqi Women de Martin Crimp, dues obres de Marius von Mayenburg, The Ugly One i The Stone, i Over There de Mark Ravenhill (també al Schaubuehne, Berlín).

A nivell internacional, Ramin ha dirigit dues obres de Simon Stephens, l’estrena en llengua alemanya de Harper Reagan al Festival de Salzburg i On The Shore of the Wild World al Volkstheater Wien (Premi Karl-Skraup). El seu muntatge vienès del 2010 d’Orphans de Dennis Kelly va ser nominat al Premi Nestroy. El seu muntatge rus de The UglyOne va rebre el Premi al Millor Director al Festival Textura de Perm de 2010.

Actualment és director artístic de l’Actors Touring Company, que es va poder veure al Festival Grec amb The BrothersSize (2008) i recentment amb Living With the Lights On al Lliure (2017). Ha dirigit tots els muntatges de l’ATC des de l’any 2011. Aquests inclouen The Golden Dragon i WinterSolstice de Roland Schimmelpfennig, la primera gran reposició de Crave de Sarah Kane, Illusions d’Ivan Viripaev, The Events de David Greig (considerada pels crítics de The Guardian com la Millor Obra de 2013) i Martyrde Marius von Mayenburg, entre molts altres.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Els materials
Taller de recerca escènica dirigit a actors i actrius, ballarins/-es, directors/-es i dramaturgs/-gues
Del 16/07/2018 al 21/07/2018
En tinc prou amb mi mateix per encarnar el personatge?
Taller d'interpretació
Del 16/07/2018 al 20/07/2018
Què us fa tanta por?
Seminari avançat d'escriptura teatral
Del 08/07/2018 al 14/07/2018
Escola d'estiu XIII Obrador d'estiu
ICAF (International Community Arts Festival)
Escola d’estiu
Del 22/07/2018 al 27/07/2018