caes
Curs

Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)

Curs especialitzat d’escriptura
Professor: Marc Martín ,
Dates
Del 17/04/2020 al 12/06/2020
Horaris
Divendres de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions – l’01/05 no hi ha classe)

 

En cas de confinament, aquest curs començarà de manera virtual i passarà a ser presencial quan s’acabi el confinament. Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A finals del segle XIX, el gran actor anglès Edmund Keen, quan estava al seu llit de mort, va rebre la visita d’un amic, també actor, que commogut li va dir: “És difícil…” Keen li va respondre: “Morir és fàcil, la comèdia és difícil.”

Certament, escriure comèdia no és gens fàcil, però en aquest curs et donarem les claus per entendre’n el funcionament, de manera que podràs mirar les teves obres amb una lucidesa extraordinàriament pràctica.

També assenyalarem els errors més habituals que comet la gent que per primer cop s’enfronta al difícil art de fer riure els altres. Parlarem, entre moltes altres coses, de malapteses, d’exageració, de sorpresa, de veritat, de subtext en la comèdia, d’ironia dramàtica i de to. Per entendre-ho millor, analitzarem els millors exemples del cinema, la televisió, el teatre i la literatura. Durant el curs elaborarem una obra breu entre tots els participants, que ens permetrà aprofundir en el procés de creació d’una comèdia de principi a fi, entenent totes les seves etapes.

Marc Martín

Marc Martín és director de televisió especialitzat en comèdia. Va estudiar cinema a la New York University i interpretació a l’escola HB Studio. Ha estat vinculat al programa Polònia (TV3) des de la seva creació i actualment n’és el realitzador. També va dirigir Señoras Que… (Neox), Vinagre (TV3) i va participar de l’èxit televisiu Homo Zapping (Antena 3).

Fa sis anys que investiga sobre la comèdia i n’ha desenvolupat una teoria inèdita. Actualment està preparant l’edició d’un llibre sobre comèdia, el contingut del qual s’impartirà al curs. També fa classes al postgrau “Guió i Realització de programes d’humor per a Ràdio i Televisió” a la Universitat Blanquerna (Ramon Llull) i de direcció d’actors de comèdia a l’Escola Universitària ERAM, de Girona..

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
L’autor teatral i la seva època
Seminari avançat de dramatúrgia
Del 20/04/2020 al 22/04/2020
Curs
Enlloc com a casa
Taller d’interpretació
Del 20/04/2020 al 30/04/2020
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Curs
Jugar a ser Déu
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 21/04/2020 al 16/06/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar