Curs

Les claus de l’humor (Com escriure una obra còmica)

Curs especialitzat d’escriptura
Professor: Marc Martín ,
Dates
Del 29/04/2022 al 17/06/2022
Horaris
Divendres de 17h a 20h
Preu
280€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A finals del segle XIX, el gran actor anglès Edmund Keen, quan estava al seu llit de mort, va rebre la visita d’un amic, també actor, que commogut li va dir: “És difícil…”. Keen li va respondre: “Morir és fàcil, la comèdia és difícil.”

Escriure comèdia no és gens senzill, però en aquest curs et donarem les claus per entendre els mecanismes i les claus de l’humor. Parlarem, entre altres coses, de malapteses, reaccions, acudits, exageració, sorpresa, veritat, subtext, ironia dramàtica i to. Durant el curs analitzarem exemples del cinema, la televisió i el teatre. A més a més, farem, entre tots, una obra breu per aprendre el procés d’escriptura d’una obra còmica, alhora que posem en pràctica la teoria del curs.

Marc Martín

Marc Martín és director de televisió especialitzat en comèdia. Va estudiar cinema a la New York University i interpretació a l’escola HB Studio. Ha estat vinculat al programa Polònia (TV3) des de la seva creació i actualment n’és el realitzador. També va dirigir Señoras Que… (Neox), Vinagre (TV3) i va participar de l’èxit televisiu Homo Zapping (Antena 3).

Fa set anys que investiga sobre la comèdia i n’ha desenvolupat una teoria inèdita. Actualment està preparant l’edició d’un llibre sobre comèdia, el contingut del qual s’impartirà al curs. També fa classes al postgrau “Guió i Realització de programes d’humor per a Ràdio i Televisió” a la Universitat Blanquerna (Ramon Llull) i de direcció d’actors de comèdia a l’Escola Universitària ERAM, de Girona.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Transitar por el defecto
Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Del 22/01/2022 al 12/03/2022
Curs
L’ordre ocult de la peça dramàtica
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 02/05/2022 al 20/06/2022
Curs
El teatre com a joc i la comèdia romàntica com a gènere
Curs eminentment pràctic dirigit a intèrprets i dramaturgs
Del 02/05/2022 al 06/05/2022
Curs
El nuevo teatro-documento o la reelaboración escénica de la realidad
Curs virtual avançat de dramatúrgia
Del 03/05/2022 al 07/06/2022