caesen
Curs

L’escenificació: del concepte a l’escena

Curs de direcció escènica per a intèrprets, directors, dramaturgs i qualsevol persona interessada en les arts escèniques
Professora: Marta Gil Polo ,
Dates
Del 21/01/2021 al 25/03/2021
Horaris
Dijous d'11h a 14h
Preu
290€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El nostre ofici d’escenificació s’escriu amb imatges. Què vols explicar a l’espectador? Quina és la imatge o visió que impulsa el teu espectacle?

Per escenificar un text dramàtic necessites un CONCEPTE per expressar la teva mirada, personal i única. El concepte parteix d’una hipòtesi o aposta que fas de tota l’obra. Per anar més enllà de la direcció d’actors, i l’anàlisi de text, has de generar una sèrie de materials i llenguatges escènics visuals i conceptuals que et portaran a un lloc nou i desconegut. Arrisca i aniràs lluny. Arrisca més i aniràs encara més lluny en la construcció del teu pensament.

En aquest curs teòric i pràctic coneixeràs les eines necessàries per construir la teva mirada, que comença en la dramatúrgia i es dirigeix cap a l’espai escènic, el vestuari, la il·luminació, l’espai sonor i el vídeo. Ens deixarem inspirar per tot tipus de materials (cinema, arts plàstiques, poesia, filosofia i sociologia) per treballar l’obra en totes les seves capes, per tal que després puguis desenvolupar el teu projecte amb tot el teu equip.

Proposaré un text que necessites haver llegit en profunditat per començar el curs. Només cal que vinguis amb moltes ganes. Realitzarem exercicis pràctics i investigarem diferents fonts per realitzar el concepte de cada participant.

Marta Gil Polo

Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Va completar la seva formació acadèmica al ITMF, Institut für Theater und Regie d’Hamburg (Alemanya). També ha completat la seva formació com a dramaturga a la Sala Beckett amb Martin Crimp i Paco Zarzoso.

A Alemanya, ha dirigit Romeu und Julia de W. Shakespeare a l’Oldenburgisches Staatstheater; Die Geburtstagsfeier (La festa d’aniversari) de Harold Pinter al Schauspiel Köln, Colònia; Kälte (Fred) de Lars Norén al Schauspiel Köln, i Dreier (Trio) de Jens Roselt al Thalia Theater d’Hamburg. Va ser nominada als premis Rolf Mares Preis per a la direcció escènica de Chance de J. Kosinsky.

A Barcelona ha dirigit altres espectacles, entre els quals destaquen La nostra mort de cada dia de Manuel de Pedrolo a la Sala Tallers del TNC; Escenes d’un matrimoni d’Ingmar Bergman al Teatre Akadèmia; Eileen Shakespeare de Fabrice Melquiot al Teatre Tantarantana (espectacle guanyador del segon premi del Certamen de directoras de escena de Torrejón de Ardoz i exhibit al festival Impuls Braunschweig d’Alemanya).

Actualment és directora escènica del projecte musical de L’Auditori Cantània, on ha dirigit, conjuntament amb altres directors, textos de Sergi Belbel, Marta Buchaca, Pere Riera i Joan Brossa.

Com a docent, col·labora habitualment amb el Departament d’Educació per formar en teatre al professorat de francès.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Pier Paolo Pasolini, l’home i l’artista
Curs de divulgació teatral obert a tothom
Del 05/03/2021 al 26/03/2021
Curs
Dramatúrgia visual
Curs especialitzat de dramatúrgia
Del 19/01/2021 al 23/03/2021
Curs
Juego, azar y escritura
Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Del 29/01/2021 al 09/04/2021
Curs
Del terra a dalt de tot. Dansa per a intèrprets
Taller de dansa per a actrius i actors
Del 25/01/2021 al 29/01/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar