Curs

L’escriptura com a eina de creació. Introducció a la dramatúrgia

Laboratori de gènere
Professor: Ian Bermúdez ,
Dates
Del 14/12/2018 al 14/12/2018
Horaris
Divendres de 16h a 20h
Preu
Abonament del curs: 60€ (7 tallers). Pagament únic.
Més informació

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Descripció del curs

El taller pretén recollir les propostes dialogades en els anteriors tallers i mostrar, a través d’exercicis introductoris d’escriptura, com creem personatges i fils narratius. Cada participant podrà generar amb les eines del taller un personatge al detall. Un cop aconseguit això, en petits grups començarem a gestar històries. D’aquesta manera, la fusió dels personatges creats, juntament amb els conflictes escollits, ens portarà a la creació d’escenes. Amb aquest últim taller es pretén apoderar els participants per sentir que poden ser els protagonistes dels guions narratius i, alhora, despertar el seu potencial com a escriptors. L’escriptura permet treballar moltes facetes, tant a nivell d’evolució artística com a l’hora de generar idees creatives.

Aquest taller també ens prepararà per tenir trames i escenes que ens serveixin per iniciar el laboratori de creació que durem a terme de gener a maig del 2019 amb les persones que desitgin comprometre’s a portar tota la teoria a la pràctica.

Ian Bermúdez

Ian Bermúdez és llicenciat en filologia anglesa i Màster en traducció. Actualment cursa estudis d’escriptura. Els últims deu anys de la carrera laboral de l’Ian han fluït entre l’educació, la traducció, l’escriptura i l’activisme Trans*.

Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (ed. Juventud). Fou integrant de l’equip de traducció de Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Ed. EGALES, 2015). Va ser integrant de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len Edicions, 2017). Entre la seva obra publicada trobem el poemari Ser h(u)ome*∞(à), d’edicions Bellaterra, i la novel·la gràfica TRANSito amb Edicions Bellaterra i Pol·len Edicions.

Amb Susanna Caralt ha escrit el guió de Jo sóc jo, curtmetratge que va guanyar el premi del públic en el festival de curtmetratges de Vic (2015), i col·labora amb l’actriu Nur Aiza escrivint el guió del monòleg teatral Autêntica (2017).

Amb Eider Elizegui duu a terme el projecte DesenCaixa el gènere, taller dirigit al professorat, famílies i alumnat per conscienciar de la riquesa del gènere i aconseguir mirar més enllà del sistema binari, per crear un ensenyament més divers i just.

Informació important

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Et pot interessar
Curs
Teatreteràpia per a l’empoderament personal
Laboratori de gènere
Del 02/11/2018 al 02/11/2018
Curs
Habitant-me
Laboratori de gènere
Del 16/11/2018 al 16/11/2018
Curs
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Primera part)
Laboratori de gènere
Del 23/11/2018 al 23/11/2018
Curs
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Segona part)
Laboratori de gènere
Del 30/11/2018 al 30/11/2018