caes
Curs

De l’íntim al públic: com escriure teatre des del jo

Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Professora: Denise Duncan ,
Dates
Del 29/04/2019 al 17/06/2019
Horaris
Dilluns de 17h a 20h
Preu
250€
Idioma
Català i castellà
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Què et mou? Què et deixa indiferent? Quina és la teva cançó favorita? Coneixes la millor recepta de mojitos del món? Què volies ser quan eres petita? Què el fa mal del món? Què et fa riure? Platja o muntanya? Què faries amb la teva vida si poguessis fer qualsevol cosa? De dretes o d’esquerres? Has anat algun cop a una manifestació? Quina és la teva veu? Què vols dir?

L’escriptura és un procés personal. D’alguna manera, és despullar-nos per tal que els altres mirin: partim de quelcom íntim i ho convertim en quelcom públic. Sense convertir el teatre en un acte exhibicionista, com podem traduir la nostra visió personal del món en una obra de teatre? Aquest curs d’iniciació a l’escriptura teatral proposa una base teòrica però sobretot pràctica per començar a escriure des d’un mateix.

Les sessions estaran dividides en dues fases: 1) estímuls: d’on partir (una cançó, una història, un record, una notícia…). En descobrir què ens mou a nivell instintiu, trobarem detalls significatius de la futura obra. I 2) l’execució: com afrontar la por a la pàgina en blanc, com incorporar els estímuls dins de l’obra, com estructurar un text dramàtic (argument, trama -o no-, etc.) i construcció de personatges. Seguirem una sèrie de passes per crear textos breus i escenes a partir d’exercicis pràctics.

Denise Duncan

Llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2012). Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017). Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universidad de la Coruña (2004). Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i en Comunicació Col·lectiva amb èmfasi en Periodisme per la Universidad de Costa Rica (2004). A partir del 2002 es dedica principalment al teatre com a actriu, productora, dramaturga i directora d’escena. És Accèssit del Premi per a textos teatrals Marqués de Bradomín per la seva obra Negra, o nocturnal de una piel inoculada por el odio nuestro de cada día (2004) i Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover per Negrata de merda (2018). Ha estat becada per al VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE per Banzo, el aliento de las ancestras (2019).

És membre fundador del del Col·lectiu Tinta Negra i de La Pulpe Teatro (companyia independent). Entre les seves obres destaquen Está linda la mar (autoria i direcció; 2012); Vaques sagrades de Tarooa Teatre (autoria; Teatre Almeria, 2013); C.O.C.A. (autoria i direcció; IT Emergents: Festival Grec, Temporada Alta i FiraTàrrega, Fira de Teatre de Manacor, 2014); La Taverna dels Bufons (coautora juntament amb Martí Torras; Teatre Romea); Una dona en el mirall (autoria i direcció; Sala Atrium, 2018); Taques de tardor (lectura dramatitzada al cicle “Dones Lliures-Clàssics desgenerats” del Teatre Lliure, 2019) i Negrata de merda (Teatre Tantarantana, 2019), entre altres.

Denise Duncan va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2019-20. El combat del segle és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat l’octubre de 2020.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Monòlegs
Curs d’interpretació
Del 06/05/2019 al 10/05/2019
Lectura dramatitzada
Si mai has baixat
de Xavi Buxeda i Marcet
23/05/2019
Curs
Treballar amb els Viewpoints sobre un material determinat (‘Els baixos fons’ de Gorki)
Curs avançat d’interpretació
Del 27/05/2019 al 07/06/2019
Lectura dramatitzada
M’hauríeu de pagar
de Jordi Prat i Coll
28/05/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar