caes
Curs

Llegir i escriure

Curs d’escriptura dramàtica per a dramaturgs, intèrprets i directors interessats en l’escriptura teatral
Professor: Jordi Prat i Coll ,
Dates
Del 14/04/2021 al 16/06/2021
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
290€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

El present curs pretén analitzar des de diferents punts de vista diverses obres dramàtiques per extreure’n impulsos motivacionals per escriure teatre i assumir singularitats pròpies de la convencionalitat escènica. Fruit d’aquest mirall engrescador desenvoluparem eines d’escriptura teatral que podran ser usades a tots nivells, i no només en el camp de l’escriptura sinó també, tangencialment, en el de la direcció escènica i en el de la interpretació. La finalitat del curs, doncs, consistirà en fer nostres determinats fonaments del fet escènic d’una manera volgudament àmplia. Per això caldrà llegir, comentar, escriure i compartir; res més. I ho farem a partir del següent material:

El público (1929) de Federico García Lorca

Dragolí (1965) de Joan Brossa

Cor blau [Blue heart] (1997) de Caryl Churchill (dins Caryl Churchill. Barcelona: Institut del Teatre/Comanegra, 2018)

Mary lapidada [Stoning Mary] (2005) de debbie tucker green

Vespres de la Beata Verge [Vespro della Beata Vergine] (1993) d’Antonio Tarantino (dins Antonio Tarantino, Quatre actes profans i algunes converses. Tarragona: Arola Editors, 2020)

Jordi Prat i Coll

Llicenciat en comunicació audiovisual per la UPF i en direcció escènica i dramatúrgia per l’IT (Premi extraordinari). Ha escrit i dirigit els textos Carrer Hospital amb Sant Jeroni (Premi Recull 2000), Obra vistaLa festaDe quan somiava o Com arribar a casa. Ha creat dramatúrgies musicals com ara Mon BrelLa frida en el mirall o Requiem for Evita. També ha traduït Copi, Caryl Churchill, Ayub Khan-Din, Lucy Prebble o Sarah Kane. Destaquen, entre altres direccions, Els jocs florals de Canprosa (S. Rusiñol. Premi ciutat de Barcelona de Teatre, 2018); Requiem for Evita (Premi millor musical Teatre Barcelona, 2018); Els tres aniversaris (R. Kricheldorf); Après moi, le déluge, òpera (M. Ortega i LL. Cunillé); La fortuna de Sílvia (J. M. Sagarra); A porta tancada (J-P. Sartre); Liceistes i Cruzados (S. Pitarra); Una còpia (C. Churchill. Premi Butaca al millor espectacle, 2007); Quartett (H. Müller) o Songs of wars I have seen (H. Goebbels). Actualment, dóna classes a l’Institut del Teatre.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Obra vista (2005) i les direccions de Blau (F. Joanmiquel, 2015), Vespres de la beata verge (A. Tarantino, 2012) i Lluny (C. Churchill, 2003). A més a més, ha impartit nombrosos tallers i seminaris per a dramaturgs a l’Obrador de la Sala Beckett.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar