caesen
Curs

L’objecte, el gest, la paraula i tota la feina prèvia

Taller de creació amb objectes
Professor: Xavier Bobés ,
Dates
Del 02/03/2020 al 13/03/2020
Horaris
De dilluns a divendres, de 10:30h a 14:30h
Preu
390€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 40h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Aquest taller aprofundeix en els tres eixos bàsics de creació objectual: la recerca prèvia i d’arxiu, la tria dels objectes finals per a un procés de creació, i l’inici de la dramatúrgia objectual. Aquests tres punts es duran a terme mitjançant:

-la recerca de Documentació vinculada amb la idea de la peça.

-l’inici del Simulacre Escènic a partir de la base de dades objectuals.

-la transformació d’aquestes aproximacions en uns primers esbossos d’una possible Dramatúrgia Objectual.

-l’Exploració de la Capacitat Poètica dels Objectes a partir de tot el Treball de Camp necessari per comprendre’l, estudiant-lo fins el més ínfim detall i des de diferents perspectives, té com a objectiu començar una possible Dramatúrgia Personal Objectual en diàleg amb la Perversió de les Idees, del Joc i de la Imaginació.

La primera setmana se centrarà en la recerca de l’objecte: dinàmica d’estudi i metodologia d’exploració, simulacres d’expressivitat objectual, lectura i escriptura dels principis bàsics obtinguts. Important: cal fer una primera tria de materials prèvia a l’inici del taller.

La segona setmana se centrarà en la creació d’una possible dramatúrgia objectual a partir de tot el material documentat, mitjançant el treball de la manipulació d’objectes i la paraula.

Cada sessió anirà precedida d’un escalfament físic i d’exercicis de tècnica de manipulació d’una hora de durada.

Aquest taller és un procés individual de creació i recerca objectual per al qual és preferible tenir certa experiència bàsica prèvia.

Xavier Bobés

Actor/manipulador i creador escènic. Es defineix com a autodidacta. Apassionat de la poètica dels objectes, investiga des de fa quinze anys amb tot tipus d’objectes quotidians. Col·labora amb altres creadors com a intèrpret i com a manipulador. Aprofundeix en la recerca del contingu simbòlic/teatral dels objectes i de tot allò aparentment banal mitjançant la creació, l’assaig i la docència.

L’any 2003 crea la companyia de teatre d’objectes – visual PLAYGROUND, amb la qual ha escrit, dirigit i interpretat aquests sis espectacles:

– 2003: El cap als núvols. Becat pel Krtu 2003. Premi FAD Sebastià Gasch 2005-2006 com la millor aportació de l’any. Estrenat a AreaTangent el 2004.
– 2005: Duet. Estrenat al Festival Escena Abierta de Burgos el 2006.
– 2006: El rei de la Soledad. 6è Premi de Projectes d’Arts Escèniques Lleida 2005. Estrenat al Festival Neo de Barcelona el 2006 i al Centre Cultural la Mercè de Girona el 2007.
– 2008: A taula. Espectacle estrenat al Teatre Lliure i al Teatre Die Schaubude, Berlín.
– 2010: Insomni. Espectacle estrenat al Festival Temporada Alta 2011.
– 2012: Monstres. Espectacle estrenat al Festival MIMA de Mirepoix (França), al Festival TNT de Terrassa, al Festival BAD de Bilbao i al Festival Temporada Alta de Girona 2014.

L’any 2015 estrena l’espectacle Cosas que se olvidan fácilmente al Festival Grec 2015. Ha rebut el Premi de la Crítica de Barcelona “Noves Tendències” 2015, el premi al millor espectacle al BeFestival 2016 de Birmingham i el Premi Butaca Altres Disciplines 2016.

L’any 2015 crea, juntament amb Jomi Oligor i Shaday Larios, el col·lectiu de teatre d’objectes documental El Solar, creant Primer Álbum per al Festival Temporada Alta 2016.

Des del 2013, Xavier Bobés és artista associat a l’Animal a l’Esquena, on ha creat els últims 3 espectacles teatrals.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Espectacle
Benvolio + Mercutio
de Zelal Yesilyurt (a partir de 'Romeu i Julieta' de William Shakespeare). Una proposta del P14 de la Volksbühne Berlin
Del 05/02/2020 al 06/02/2020
El dol
a càrrec de Norma Grau, Alba Payàs i Thaïs Tiana Sastre
11/02/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar