Curs

La manera més salvatge

Taller d’escriptura en vers i recitat
Dates
Del 05/04/2017 al 14/06/2017
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
300€
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Hi ha muntanyes de prejudicis i apriorismes en la construcció del vers i la seva exposició oral: són anys i panys de reblar els mateixos tòpics sobre què és poesia i com s’ha de dir. Aquest taller pretén localitzar els encarcaraments i deixondir-los, esponjar-los, repensar el lloc comú per desballestar-lo. El ritme, els camps semàntics, la rima, el joc escènic, el silenci, els matisos, les distorsions, les maniobres del sentit. Treballarem amb poemes propis i d’altri, utilitzarem materials audiovisuals, sortirem de l’aula i anirem a buscar la poesia en directe, exercirem la crítica i l’autocrítica, experimentarem a tots nivells i sense contemplacions. Seran deu jornades intenses i concentrades que sacsejaran els vostres versos, els desprendran d’excrescències sobreres i els deixaran llestos per ser dits de la manera més salvatge.

Martí Sales

Nascut l’any 1979 a Barcelona, en Martí Sales ha fet una mica de tot: tocar en grups de música (Els Surfing Sirles, Convergència i Unió), estudiar Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, escriure (Huckleberry Finn, Moll 2005; Dies feliços a la presó, Empúries 2007; Ara és el moment, Amsterdam 2011; Principi d’incertesa, Males Herbes, 2015, i La cremallera, Males Herbes, 2016), col·laborar al Time Out Barcelona, traduir (John Fante, Kurt Vonnegut, Jim Dodge), actuar (amb la companyia de teatre Amaranto i en mil recitals i saraus més), fer revistes d’art objectuals (Al Buit 2001-2003) i dirigir el Festival Internacional de Poesia de Barcelona (amb l’Eduard Escoffet, 2010-2012) o el Poesia i + de la Fundació Palau i Fabre.

Núria Martínez-Vernis

Poeta i animal escènic. Té tres llibres de poesia publicats i ha rebut premis i reconeixements diversos.

És part del grup Cataclístics des de fa temps. També del grup del d’improvisació poètica Nicomendes Mendes (amb Víctor Bonet Arbolí, Oriol Sauleda i Guim Valls), amb els quals han fet un disc amb Pierre Bastien, i de l’Anarquia és independència (amb Roger Pelàies, Martí Sales i David Caño). Forma part, com a poeta, del grup MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora) i del +TRESILLO (amb Eduard Altaba i Aldo Aranda).

Ha treballat amb artistes de moltes disciplines diferents, tals com el teatre (amb el dramaturg Roger Bernat) o la dansa (amb Roser López-Espinosa o Victoria Macarte, entre moltes d’altres). Participa en festivals de poesia, de música, d’improvisació i experimentals.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Tècniques del vers
Curs d'iniciació a l'escriptura poètica
Del 23/01/2017 al 13/03/2017
Curs
Curs d’escriptura condicionada en 24 hores (discontínues)
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 01/02/2017 al 24/02/2017