Curs

Lies & Magic

Taller de creació escènica per a dramaturgs/-gues, intèrprets i directors/-es
Professor: Bonn Park ,
Dates
Del 10/12/2018 al 13/12/2018
Horaris
De dilluns a dijous, d'11h a 14h
Preu
50€
Idioma
Anglès i alemany
Més informació

Total hores: 12h (4 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Hola. El meu nom és Bonn Park i de tant en tant escric obres de teatre. M’han convidat a ensenyar-vos a escriure teatre. Això és un gran honor però també una càrrega perquè el primer que em ve al cap és que no sé ensenyar a escriure obres de teatre. Tot i així, si hagués de descriure la meva tècnica, diria que en gran part es basa en no dir (ni tan sols a mi), en no explicar mai què faig i com. És com un truc de màgia: tota la màgia desapareix tan bon punt expliques com funciona. Per tant, la meva primera lliçó seria: no expliquis mai a ningú la teva màgia. Tot i que ara mateix, després d’aquesta primera lliçó, pugui semblar que fer un taller és una gran bestiesa, encara crec que hi ha moltes coses de les quals podem parlar, que podem llegir i mirar. Considero el teatre com un lloc de mentides, un lloc on tot el que passa no és real. Els llums s’apaguen i la gent de l’escenari fa coses que són ficció, com ara enamorar-se de la mateixa persona cada nit i matar-la, o sorprendre’s de la informació que conté una carta (la mateixa cada nit), tot i que aquesta persona coneix aquesta informació molt bé perquè ha assajat aquesta escena en què rep una carta amb aquesta informació. POLÍTIC i REALISTA són termes que sovint es fan servir en referència al teatre i no sé a què es refereixen. El teatre no és realista, ni tan sols és real; la política és real i el real és real. M’agrada el potencial del teatre perquè és tot mentides i màgia. Esteu interessats en les mentides i la màgia? Aleshores apunteu-vos a aquest taller i fem una mica de bruixeria.

Aquest curs s’impartirà en anglès i alemany i disposarà de traducció consecutiva. L’escriptura sempre es podrà fer en la llengua materna dels participants.

Amb el suport de:

Bonn Park

Nascut a Berlín l’any 1987 i format a Berlín, Corea i París, Bonn Park va estudiar llengües i literatura eslaves a la Universitat Humboldt de Berlín a partir de l’any 2008.
Els seus primers treballs com a director i dramaturg van ser per a la Volksbühne de Berlín. Ha estat director convidat de la Zurich Hochschule der Künste (ZHdK) i estudiant convidat de Werner Schroeter, Heiko Kalmbach i Frank Castorf. L’any 2011 va assistir a classes d’escriptura dramàtica a la Universität der Künste de Berlín.
Va rebre el Premi de la Innovació 2011 del Heidelberg Stückemarkt per Die Leiden des Jungen Super Mario in 2D. La seva obra Traurigkeit & Melancholie oder der aller aller einsamste George aller aller Zeiten va rebre el Premi de Teatre Else Lasker-Schüler 2014 i va ser nominada al Premi de Teatre Jove Alemany 2016. Més endavant, va rebre encàrrecs del Theather an der Parkaue /Theater Chemnitz i del Frankfurt Regiestudio. L’any 2016 va guanyar el Premi del Jurat Jove Essen Autorentage per Wir trauern um Bonn Park. Das Knurren der Milchstraße es va endur el primer premi del Berlin Theatertreffen Stückemarkt 2017, incloent un encàrrec del Badische Staatstheater Karlsruhe. L’obra es va estrenar al Theater Bielefeld el setembre 2017, dirigida pel propi Bonn Park.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Aquest curs queda exclòs de l’itinerari Beckett.