caes
Curs

Menys és més: taller de provocació de peces teatrals curtes

Curs d'iniciació a la dramatúrgia
Professor: Marc Rosich ,
Dates
Del 09/10/2018 al 18/12/2018
Horaris
Dimarts d’11h a 14h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions. L’11/12 no hi ha classe)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

 

Descripció del curs

Curs especialitzat en què s’intentarà provocar el naixement de peces de teatre breus, d’entre deu i vint minuts, ja siguin escenes tancades en elles mateixes com les llavors d’una possible obra més llarga.

L’escriptura teatral demana concisió per encertar el blanc i punteria per fer diana. Sense oblidar els estímuls propis que necessita la imaginació, posarem a prova aquesta destresa tot cercant el moll de l’os de les escenes, segons el famós precepte de Beckett: “menys és més”.

A través de propostes de joc i premisses lúdiques, suscitarem el naixement de personatges d’interès immediat i motivarem entre ells conflictes de combustió espontània, d’aquells que encenen la flama de la teatralitat.

Marc Rosich

Dramaturg i director d’escena, llicenciat en periodisme (UAB) i en traducció (UAB), forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona. Imparteix classes de dramatúrgia a la Sala Beckett, l’ESAD de l’Institut del Teatre i l’ESAD Eòlia.
El 2016 prepara els següents muntatges: Les alegres casades de Windsor de Shakespeare (Pàrking Shakespeare, versió i dir. M Rosich); el monòleg A mí no me escribió Tennessee Williams (Cia Roberto G. Alonso / Fira de Tàrrega dir. M Rosich); Office for postidentical living (OBNC – NeuKöllner Oper Berlin / Festival GREC dir. Matthias Rebstock); l’espectacle de teatre-dansa La fragilitat dels verbs transitius (Cia Roberto G. Alonso / Festival Grec dir. José Martret); el musical infantil Renard, a partir de Llull (amb música de Clara Peya – Teatre Lliure, dir. M Rosich) i el nou text A tots els que heu vingut (Teatre Nacional, dir. M Rosich).
La temporada 2015-2016 ha estrenat LIMBO (Versus Gaudí); el musical Fang i Setge, amb Marc Angelet i Josep Pedrals i música de Salvador Brotons (Olesa); l’òpera Bazaar Cassandra, amb música d’Enric Palomar (Berlín); l’òpera Cantos de Sirena, amb música de Howard Arman amb Carlus Padrissa / La Fura dels Baus (Luzern), i les direccions d’escena de 4Carmen (Festival de Peralada), Woyzeck (Sala Beckett) i Dido & Aeneas de Purcell (Cor Jove de l’Orfeó / Palau de la Música).
Entre les seves obres originals també es troben La dona vinguda del futur (TNC), Car Wash (Romea / Stuttgart), Rive Gauche (Sala Muntaner), N&N (Sala Beckett), Party Line (Sala Beckett), Surabaya (Romea) i Copi i Ocaña (Tantarantana).

Ha signat les adaptacions teatrals de Pedra de tartera (TNC), Mequinensa (TNC), Mort de Dama (TNC), Falstaff (CDN Madrid), Hedda Gabler (Teatre Lliure), Las dos bandoleras (Cia Teatro Clásico Madrid) o Fuegos (Mèrida / Festival Grec).
És col·laborador habitual de Calixto Bieito en la dramatúrgia d’espectacles com Leonce und Lena (Munich), FORESTS (Birmingham / Barbican Londres / CDN), Camino Real (Chicago), El gran teatro del mundo (Freiburg) Voices (Copenhaguen), Don Carlos (Mannheim / Grec / CDN), Tirant lo Blanc (Romea / Berlin / Frankfurt) o Plataforma de Houllebecq (Romea / Edimburg).
Com a llibretista, també ha estrenat la cantata Rambla Llibertat amb Albert Carbonell (Auditori), i les òperes Java Suite (Basel / Peralada), Lord Byron, (Darmstadt / Liceu) i La Cuzzoni (Darmstadt / L’Auditori), totes tres amb música d’Agustí Charles.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar