Curs

“En mi intención de hacer la tarea”

Curs d'iniciació a la creació escènica
Professora: Carla Rovira ,
Dates
Del 22/10/2021 al 03/12/2021
Horaris
Divendres d'11h a 14h
Preu
210€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 21h (7 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

“En mi intención de hacer la tarea” és una frase que va dir una persona després de realitzar un exercici de creació. Amb aquesta frase volia deixar palès que intentant realitzar l’exercici havien succeït coses molt més interessants que volia compartir. En aquest curs revisarem quines són les coses que passen en la nostra intenció de fer la tasca creativa que finalment esdevenen el nucli de la creació. Revisarem com donar vida a les idees perquè esdevinguin una creació escènica, com generar un marc subconscient de l’espectacle, com trenar una dramatúrgia i establir quina relació es vol establir amb el públic.

Aquest curs està pensat tant per a persones que s’inicien en la creació com per a persones que estan desenvolupant una idea concreta.

Carla Rovira

Graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre i especialitzada en el treball de veu i oratòria. Ha participat en diversos espectacles com a actriu i assessora de veu. El 2015 estrena la seva primera creació en solitari, Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, guanyador de l’Aplaudiment a la Creació Emergent 2016 del Premi FAD Sebastià Gasch, un espectacle amb nenes sobre el dolor i la relació entre nenes i adultes. El 2016 presenta While the Machine keeps on running, un espectacle amb adolescents d’Ansan a Corea del Sud sobre l’enfonsament del Sewol, un ferri que va deixar 304 joves morts de la mateixa ciutat. El 2017 estrena l’espectacle Aüc, el So de les Esquerdes amb la companyia Les Impuxibles, espectacle sobre les violències sexuals, i MÀTRIA, una reflexió sobre la memòria històrica des d’una perspectiva familiar premiada amb el premi L’Apuntador 2017 de la Revista Núvol. El 2018 estrena Calla, Hamlet, calla al Festival Temporada Alta, un espectacle que aborda la llibertat d’expressió a partir de l’obra Hamlet. El 2019 participa al cicle de lectures dramatitzades Clàssics Desgenerats del Teatre Lliure amb el text propi Kill Agamèmnon, versió lliure del mite de Clitemnestra; cocrea al festival Temporada Alta La Defensa Alien, un espectacle de Jordi Duran sobre l’estat de la cultura actual des de la perspectiva del viatge de Dante; estrena L’amansi(pa)ment de les Fúries amb la companyia Parking Shakespeare (una versió feminista de L’amansiment de l’harpia de William Shakespeare), i és artista resident al Teatre Lliure, on presenta Posaré el meu Cor en una Safata, una aproximació a la mort des d’una perspectiva ecofeminista. També dirigeix Jo encara no somio en gent amb mascareta, taller final de carrera de l’escola ERAM. Ha acompanyat en la dramatúrgia els espectacles de circ Manipulaciones d’EZ i Strange Fruit de la Companyia Estampades.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Transitar por el defecto
Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Del 16/10/2021 al 18/12/2021
Curs
Quan la irrupció del real composa ficcions i el que és real es revela nítid
Curs avançat de dramatúrgia
Del 28/10/2021 al 16/12/2021
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2021 al 17/12/2021
Curs
Per un teatre imaginatiu (Escenes de robots per a no robots)
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 20/10/2021 al 22/12/2021